„Завладей българите!” от Адриан Лазаровски спечели Ангелина Полянска. Наш представител ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

______________________________

Само седмица преди дългоочакваната поява на романа „Завладей българките!” (ИК „Софтпрес”) ви се предоставя шанс да спечелите книгата, с която стартира изключително забавната сага на Адриан Лазаровски, а именно – хумористичния трилър „Завладей българите!” Тиражът му е почти изчерпан, но специално за вас успяхме да осигурим копие от романа, пожънал както български, така и международни (Еврокон 2010) награди. С тази книга дългогодишният преводач и музикален журналист Лазаровски забърква уникален по рода си коктейл от весело настроение и скандални прозрения, разказвайки за титаничните усилия на шайка пришълци да завладеят българите и респективно Земята.

Защо точно българите ли? Защото, както твърди великият вожд на извънземните, „Завладееш ли българите, значи си завладял целия свят!” Очуканата летяща чиния каца в столичния квартал Дружба и от този миг насетне нищо в историята на България – а и на света! – вече не е същото… Убедени, че българите са най-великият народ, който Земята някога е раждала, коварните пришълци прибягват до подмолен план. Те решават да се възползват от българските „мутри”, за да дестабилизират свидната ни татковина и да постигнат заветната си цел. Обаче никой не подозира как ще се развият проектите „Тесто-Стерон”, „S-троген” и „А-ДР-енали-N”! Литю Лайнера, Жорко Филиев-Гладния, братята Маргарини (Големия и Малкия Маргарин), Рачо Рапана, Щърбан Щангата, Пацо Парцуцата, Лолитка Непоебничук и Лоренцо Галфони са само част от забавните герои, изпъстрили страниците на този взривоопасно хумористичен трилър.

За да спечелите книгата, трябва да отговорите на следния въпрос: с имената на голяма част от извънземните герои на „Завладей българите!” авторът намига към творчеството на световноизвестен хорър писател, чиито произведения е превеждал на български; кой е този писател?
а) Стивън Кинг
б) Дийн Кунц
в) Хауърд Лъвкрафт

Завладей българите!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Много весела книжка,радвам се,че новата излиза толкова скоро!

  2. Тепърва ми предстои да се сблъскам с нея, но Адриан е страшен пич и по-важното страхотен преводач и писател и съм сигурен, че ще ми допадне. 🙂