The Dark Knight Rises

Шантава му композиторска работа! Ханс Цимер е направил нова страница в музикалния сайт UJAM, за да може всеки, който пожелае, да запише гласа си и да му го прати, за да бъде включен в нетърпеливо очаквания Ноланов „The Dark Knight Rises”.

„Изпращам бат-сигнал в небето, за да стигна до всички вас!” – така започва посланието на Цимер. „Трябва да чуем вашите гласове! Нека това да стане сега, нека бъдат силни! Искаме да създадем звук на един всеобщ напев. Всеки може да стане част от тази идея. Не съществува „фалшиво изпълнение”, ритъмът може да се коригира впоследствие. Дори да мърморите, гъргорите, крещите или шепнете – всичко ще влезе в употреба. Направете го така, както го чувствате. Може да стигнете и само до средата – няма значение! Изпратете ни вашия глас, споделете с приятели и знайте, че вашият ентусиазъм е важен! Нека да чуем гласа ви и да стане част от нашето приключение!”

Уникална и много интересна идея, наистина. Въобще не е ясно за какво точно ще се използва колективния звук, но самият факт, че най-заклетите Батман-фенове могат да почувстват как стават част от филма, е супер! Аз много-много харесвам поредицата на Нолан, ама не съм „свръх” почитател, и въпреки това влязох в сайта, за да разгледам. И се записах, разбира се! Де-шей, ба-са-ра – най-много ми прилича на ритъм като за поддържане на такт в древните галери… Сред коментарите в социалната мрежа присъства пояснение, че думите означавали „той се въздига” на „дарижа” (марокански арабски). Съвсем не можем да сме сигурни дали това е вярно, а също и дали този напев ще бъде използван от Бейн (има подхвърление и такива идеи). Интересното в случая е интерактивния елемент за допълнително нажежаване на очакването. Пробвайте го – супер забавно е!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. един съвет от личен опит – като го записвате туй чудо, се опитайте да сте си сами вкъщи или поне в шумоизолирана среда… тамън епичните ми стоновете бяха достигнали своята кулминацията и сестра ми нагло нахълта с въпроса „Абе ти добре ли си, бе?!“… успях да изроня само едно „Stranger things happen…“ :/ иначе приветствам тази нотка на креативност, която за Цимер си е събитие… 🙂

 2. абе, Влади, аз имам чувството, че Дрин ще ни „заклейми“ като най-фрик-овете в тази Операционна 😀
  със слушалки става най-добре, обаче има забавяне/разминаване от стриймването в нета (предполагам, не че съм спец!) и после наслагването на „напева“ върху сингбека е върха на хаоса – хахаха 8)
  ама нали самият той (Цимер) в обръщението си казва, че няма значение какво му „измучаваме“ – ако му харесва – ше го ползва 😛 😀 8)

 3. @Влади Неколов
  Ха-ха-ха! Счупих се да се хиля. Просто си те представих как опяваши и как вслиза сестра ти с нечовешко недоумение изписано на лицето. 🙂 🙂 🙂

  @Svetly
  Никого за нищо не заклеймявам! Още повече, че и двамата заедно не сте по-големи фрийкове от мен, така че… 🙂 🙂 🙂

 4. Светли, е няма лошо, де! Трябва да погледнем истината в очите, нищо че боли! Фрикове, не-фрикове, фън да става! 😀

  А, Дринов, смей се ти! Половин час после трябваше да я убеждавам да не вика лудницата… а ми е сестра! 😀 :/