Вторият сезон на „The Walking Dead” е в разгара си и е напълно нормално именно към него да поглеждаме за редовната си доза зомби апокалипсис. Оказва се обаче, че на немска територия се промъква нещо, което според доста хора с нищо не отстъпва на по-големия си американски събрат.

Става въпрос за мини уеб сериала „Viva Berlin!” на Мориц Мор, в който Берлин е под карантина, а по улиците му бродят жадуващи за човешка плът зомбита.

Честно казано не е за вярване, че тук става въпрос за уеб сериал изграден само от някакви си пет кратички епизода – вярно е, че не мяза на високобюджетен филм, но определено изглежда качествено и ако не знаехме, че е мини сериал, никога не бихме могли да предположим.

Незнайна чума се разпространява мълниеносно по улиците на Берлин. Всички преносители на заразата се превръщат в кръвожадни зомбита, които се хранят с живите. След кратък период от време 95% от популацията е или мъртва или зомбирана – лицето на Берлин е изцяло променено. „Viva Berlin!” е първият сериозен опит на Германия в зомби жанра. Сериалът е съставен от пет мини-епизода – хорър истории без лирични отклонения. Абсолютното жанрово изживяване – тежко и безмилостно, както го искат истинските зомби фенове.

Viva Berlin!

Viva Berlin!

Viva Berlin!

Viva Berlin!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не е зле и със сигурност изглежда далеч по-добре от уеб-сериала към „Живите мъртви“.