Лена Хийди

Към края на ноември, след доста чакане и безкрайно много съмнения ще го има ли този „Dredd” или не, нещата около проекта започнаха да се случват с изненадваща скорост. Първо бяхме зарадвани от супер добрата новината, че Крал Ърбан ще се превъплъти в Дред, после и от тази, че любимката ни  Оливия Търлби също ще участва във филма и накрая ей така, сякаш на шега, видяхме и първата снимка от продукцията, която бе не на какво да е, а на Карл Ърбан като самия съдия, при това в пълно бойно снаряжение.

И точно когато си мислихме, че не може да стане по-добре, се появи слухът, който сега официално е потвърден от Playlist, че сексапилната Лена Хийди (“300”) се присъединява към чудесния екип, при това като злодей.

Тя ще влезе в ролята на Ма-Ма, главният антагонист на филма и главатарка на нарко банда, която търгува с „reality-altering” наркотик наречен SLO-MO. Ма-Ма деспотично управлява огромна структура от сгради известни като „Peach Trees”, където се развива и по-голямата част от действието. Не се вълнувайте обаче от името „Peach Trees”, защото едва ли има дори и минимален шанс за голотии, още по-малко от страна на Хийди – героинята й Ма-Ма е описана в сценария като „безмилостна, белязана, силно гримирана и огромна жена на 60-тина години”.

Сега. Очевидно е, че има противоречие между така описания образ на Ма-Ма и това как изглежда Хийди и предполагаме, че във финалния вариант една от двете ще бъде преобразена. Лично ние се надяваме да е първата и мислим, че е пределно ясно защо.

Накрая, като прибавите към всичко това и имената на сценариста Алекс Гарланд и режисьора Пийт Травис, възможността неприятният спомен от кичозната пластмасова версия на Силвестър Сталоун веднъж завинаги да бъде изтрита от всеобщото фенско съзнание, изведнъж придобива съвсем реално измерение.

Но дали наистина новата версия ще бъде много мрачна и  реалистична (доколкото е възможно) и дали като цяло ще пресъздава подобаващо фашисткия, футуристичен свят на Дред, тепърва предстои видим.

Лена Хийди

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *