Братята Коен

Луди за връзване и двамата, но точно затова ги обичаме – след като през последните 4 години направиха 4 филма (при това става дума за абсолютно уникалните „Непреклонните”, „A Serious Man”, „Burn After Reading” и „Няма място за старите кучета”) бяхме леко притеснени, че ще решат да си вземат почивка, но вместо това ни изненадаха с музикалния проект „Inside Llewyn Davis”, за който можете да прочете повече тук. Когато плъзнаха слуховете за тогава неозаглавения филм си мислехме, че по-далеч от очакваното, здраве му кажи. Е, здраве. Защото според Deadline братята подготвят „HarveKarbo”, телевизионен сериал за „Fox”.

От една страна звучи абсолютно прекрасно: въпреки че щеше да е по-добре пилотът да бъде написан от братята, сценарист ще Фил Джонстън („Cedar Rapids”), който заедно с двамата Коен ще се води „създател на сериала”. Засега се знае, че Джоел и Итън ще са изпълнителни продуценти и вероятно няма шанс да режисират пилота, но нали знаете какво казват за надеждата? Продуценти ще са „Imagine TV” (тоест Рон Хауърд и Брайън Грейзър), на които ще сме вечно благодарни за „Arrested Development” („Развитие в застой”), а основната идея е съвсем в стила на братята, каквото и да означава това: живота и случаите на избухлив частен детектив, който работи в Холивуд.

Лошото е, че каквото и да си говорим, става дума за сериал, а знаете колко е опасно положението на малкия екран. При това става дума за „Fox”, които обичат да спират обещаващи сериали след първия епизод или след половин сезон – някои, защото са прекалено рисковани, други, защото пречат на излъчванията на „American Idol”, трети просто ей така. За наша радост, ако пилотът на „HarveKarbo” не бъде заснет ще се плащат неустойки, така че имаме сериозен шанс да видим поне него, дори и сериалът да не го бъде… Сега като се замислихме, това ще е още по-лошо, но е рано да се вайкаме. Да се съсредоточим върху добрата новина – братята Коен подготвят сериал за частен детектив с „изпаднали приятели”. Да ви звучи познато?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments