След „Отдел „Наркотици” от вече далечната 2002, „Димящи аса” с Бен (Ту/А)флек, Анди Гарсия, Рей Лиота, Джейсън Бейтман и Райън Рейнолдс, и след лековато-непретенциозния „А отборът”,  калифорниецът Джо Карнахан рЕзко сменя познатата градска среда, населена с буйни момчета с големи… пистолети и решава да пише за Аляска – и да режисира там.

Най-новият му проект носи цветното име “The Grey”, може би защото сред главните действащи лица са група много гладни и зловещи сиви вълци. Екип, обслужващ нефтодобивен кладенец, катастрофира със самолет в дивата тундра на Аляска. Сред актьорите, които трябва да се справят с предизвикателствата на природата, са Лиъм Нийсън, Дeрмът Мълроуни, Джо Андерсън, Джеймс Бадж Дейл и още „корави” момчета. Variety и Deadline са единодушни в обявяване на премиерната дата на филма – 27 януари 2012, като дистрибуторите от Open Road са си оставили „вратичка” за пускане на “The Grey” непосредствено преди края на 2011 година, за да могат да се „класират” в кюпа за възможни номинации, категория „Най-добър актьор”.

Говори се, че разбирачите-купувачи, които гледали през юли само 30 готови минути от филма (преди да го спечелят Open Road), са били възхитени от актьорската игра. Разбира се – визиран е Нийсън, за когото нямаме съмнения, че е дал всичко от себе си. Но сме склонни да проявим известна резервираност, тъй като заглавията във филмографията на Карнахан не са сред стойностните филми, които обичаме да виждаме. Независимо дали един проект е предназначен за „широка консумация”, стил блокбастър, или е направен най-вече с цел „обиколки по фестивали” – важно е да ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ! Ако ни спечели – с две ръце гласуваме за него! В случая ни е обещан „екшън-трилър с една цел – да оцелееш”. И в продуцентската група виждаме имената на Ридли и Тони Скот, което си е обнадеждаващ факт. Ако обаче се окаже филм, за който не можем да споделим нищо повече, освен едно характеризиращо изречение – wtf? И Оскари?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *