Представете си само – на 29-годишна възраст да оглавиш Бюрото за разследване през 1924 година, да останеш на този пост и по време на създаването на Федералното бюро за разследване през март 1935 година, да си негов директор до смъртта си през 1972 година? Дали няма да се превърнеш в „най-известния” щатски разузнавач, а? История, която със сигурност заслужава специално внимание, и то не от кого да е, а от една от най-уважаваните от нас кинолегенди – Клинт Истууд.

С огромен интерес следим новините около проекта J.Edgar, посветен на ексцентричния американски политик. При все че в образа му са влизали многократно най-различни актьори, Истууд има пълно доверие на Леонардо ДиКаприо. Както и ние – особено в последните години, когато Лео все по-уверено доказва качества и справедливо оценяван талант. Вижте колко е авторитетен!

Леонардо ДиКаприо като Хувър

И тъй като на фокус ще бъде не само обществения, но и личния живот да шефа на ФБР, не бива да пропускаме участието на Арми Хамър като Клайд Толсън – протеже, а според някои и любовник на Хувър, въпреки че самият той нарича Толсън „моето второ аз” и яростно отрича намеците за своята хомосексуална ориентация (говори се, че е пазил компрометиращи материали за висши политически фигури, за да бъде сигурен, че ще си държат устите затворени по негов адрес). Напомняме още един детайл – автор на сценария е Дъстин Ланс Блак („Милк”), което гарантира обективност в деликатни и оспорвани теми. В останалите роли ще видим Наоми Уотс като Хелън Ганди – чиновник от министерството на културата, която става лична асистентка на Хувър и работи с него повече от 50 години, Ед Уестуик като агент Смит – нает от Хувър да напише биографията му, Джош Лукас като Чарлс Линдбърг, Деймън Хериман като Бруно Хауптман – обвинен за едно от престъпленията на века, отвличането на сина на Линдбърг, Кен Хауърд като генерал Харлан Ф. Стоун и Джуди Денч като Ан Мари Хувър. Очаква се филмът да бъде пуснат в избрани киносалони в началото на ноември. И познайте – с толкова номинирани и носители на Оскар в екипа, и с прословутата пристрастеност на американските киноакадемици към филми за исторически личности, дали идния февруари Льонката и Истууд няма да са принудени да се усмихват на целия свят от „Кодак Тиътър” в Холивуд?…

Новините ни за филма до момента

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Разгледах снимки на Хувър като млад и има прилика особено с тази снимка горе, но някак си все още не мога да си представя как ще влезе Ди Каприо в ролята на човек-институция като Хувър. Актьорският състав наистина е страхотен и стига Лео да си изиграе добре ролята, филмът ще е много интересен! Ще го чакам с нетърпение. 🙂

  2. Аз съм много подозрителен към този проект. Хувър е доста сериозна личност и могат десетки сериали да се направят за него. Обаче дядо Клинт има навика да вкарва възможно най-висшите тъпотии на Холивуд, и то с тонове, в абсолютно всичките си филми като режисьор, сценаристчето и той ми е много подозрителен, пак по същите причини. Намирисва ми на поредната заучена и тегава (гей) драма, която драпа към оскарите.