Eсента наближава, а с нея и новите предизвикателства за средностатистическата американска киноаудитория, която вероятно не подозира за предстоящата си среща с един средновековен Шерлок Холмс от… Изтока.

‘Indomnia’ ще пусне в разпространение поредния филм на Чой Хок, режисьор, сценарист и продуцент от Хонг Конг с впечатляваща филмография (в момента работи над 44-ия си филм!), който през 2004 година беше четвъртият китайски кинотворец, включен в журито на един от най-престижните филмови фестивали в света – Кан.

Както вече имахме удоволствието да споделим точно преди една година, детектив Ди Жензие ще трябва да разкрие мистериозната поява на тайнствен огън, от който изгарят (вътрешно и не-символично) висши имперски магистрати. Разказът за тази дворцова интрига е от времето, когато на начело на Китай застава… една амбициозна жена. Всъщност У Цетян е единствената императрица, управлявала Китай в продължение на 15 години, на границата между 7 и 8 век от новата ера. Ролята на властната дама е поверена на Карина Лау, а изборът за харизматичния детектив Дий е един от любимите ни „източни” актьори – Анди Лау.

Официалният трейлър на филма, който ви представяме благодарение на Twitch, има един гигантски, дразнещ недостатък – музиката във втората му част е свръх-неподходяща! Пък и да се разчита на грандиозно-епични кадри и романтични отклонения, представяйки увлекателния крими сюжет, стои много повърхностно. Все пак това е лично мнение, очевидно криейтив-спецовете по рекламата знаят по-добре какво ще проработи за публиката… Екшънът е здрав, актьорите – обещаващи, пожеланието ни е – ако може, и у нас на голям екран!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

 1. От няколко години насам се наблюдава голяма любов между китайските кино творци и CGI-а, което не е задължително лошо, но те все още не са го усъвършенствали напълно, или пък се впускат в ексцесии.

  Детектив Ди е едно малкото точни попадения, а Анди Лау както винаги е много харизматичен.

 2. Първият филм беше мега тъп, Анди Лау колкото и да ми е симпатичен е подкарал кариерата си яко по нанадолнището,
  Режисьорът се казва Цуи Харк, императрицата е У Дзътиен, а държавата е Хонконг. 😉

 3. Я чакай малко, май не съм чел внимателно, всъщност няма втори филм, а просто ще просветляват братята хамериканци с китайски филм, по книга на холандец, режисиран от виетнамец. Да им е честито!

  @DeMiro, няма лошо. Страхотен фен съм на азиатското кино, в частност китайското такова, но това тук си е пълен кич, а аз не си падам по него. Всеки с вкуса си….

  @Владо, прави си и не съвсем. Джан Имоу, а и Джон (В)у ( с „Битката при Червените скали“) успя донякъде да го използва прилично в своята трилогия, но като цяло с бюджетите на китайските филми просто няма как да се конкурират с Холивуд.