Nine Inch Nails

Албумът „Year Zero” на индъстриъл боговете Nine Inch Nails излезе през 2007 г. и се превърна в музикално събитие. Комбинацията от синтетичен хаос и политическа сатира се оказа за пореден път успешна, а Трент Резнър, фронтмен и основна творческа фигура в бандата, превърна шумното си, но несъмнено артистично творение в мултимедиен проект, който претърпя множество трансформации и реинкарнации. Освен това, за изненада и радост на феновете, музикантът обеща и екранизация, вдъхновена от странното му концептуално отроче. Филм така и не видяхме, но изглежда, че Резнър все още не се е отказал от идеята.

През 2010 г. се заговори, че „Year Zero“ ще бъде приютен от HBO под формата на ТВ-сериал. С името на Резнър беше свързано това на продуцента Лорънс Бендър, а се спомена и че вероятно небезизвестният Даниъл Кнауф (създател на ненадминатото чудо „Carnivàle“) ще се включи – разбира се, като сценарист. Даже се употребиха определения като „научнофантастичен епос“, но отново настъпи мълчание.

Сега BD информират, че сериалът може би отново е навлезнал в (евентуално) решителна фаза, като този път се спекулира с името на Джим Юлс (същият, който стои зад чудесната адаптация на „Боен клуб“), който може би ще бъде ангажиран с написването на сценария. Припомняме, че Резнър (заедно със съавтора му Атикъс Рос) напоследък нашумя в Холивуд със спечеления „Оскар“ за музиката към акламирания хит „Социалната мрежа“ на Дейвид Финчър. Колаборацията с Финчър ще продължи с прекрасно изглеждащия до момента „The Girl With The Dragon Tattoo“, който отсега ни зарежда с коледно настроение (за кръв и стонове), но явно за Резнър подобна заетост е бял кахър и „Year Zero“ няма да бъде оставен на заден план. Докато чакаме още новини, можем да си припомним този кратък, но ефектен тийзър на тавата:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments