Anonymous

Много ни е странно да гледаме трейлър на филм на Роланд Емерих и в него да не се взривява нищо. Въпреки това трябва да отбележим, че има няколко CGI кадъра от птичи поглед, които са типични за него и съвсем не са в подкрепа на малката и лична история, която очаквахме.

Като изключим глупавото (модерно) начало и това, че просто не можем да понасяме конспирации от какъвто и да е вид, в това число и тази, която е в основата на филма – че Шекспир не е писал собствените си пиеси – това, което виждаме, не е по-трагично от очакваното. Така че за следващия трейлър, Емерих трябва да се стегне и да си ни даде евтинийка и дървен диалог, точно както си му е редът.

(чрез Yahoo!)

При все че го виждаме за съвсем малко, Рис Ифанс, който е в ролята на Едуард де Вере – мъжът, за когото някои предполагат, че е написал пиесите на Шекспир – ни кефи подобаващо.

Ситуиран в политическата змийска яма, позната още като Англия по времето на Елизабет, „Anonymous” спекулира по темата, която вълнува академици и интелектуалци от Марк Твен и Чарлс Дикенс до Хенри Джеймс и Зигмунд Фройд, а именно кой е автор на пиесите, подписани с името Уилям Шекспир. „Anonymous” предлага възможен отговор, фокусирайки се върху времето, когато шпионските и политически интриги, забранените романси в кралския двор и схеми на алчни благородници, ламтящи за трона, са били разкривани на най-неочакваното място: Лондонския театър.

Режисьор е Роланд Емерих, а в ролите са Рис Ифанс, Ванеса РедгрейвЕдуард ХогДейвид Тюлис, Джоли Ричардсън и Рейф Спол.

Премиерата е на 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Лупин и Ксенофилиус Лъвгуд под режисурата на Роланд Емерих – чудна комбинация, дано филам си струва повече от 2012, че ми писна от всякакви апокалипсиси и унищожения на планетата Земя 🙂

 2. Аз очаквам тъпотия. 🙂

  Не искам унищожения, но ми се гледа нещо космическо от Емерих, нещо да не е на Земята.

 3. Ами "Денят на Независимостта" и "Старгейт" са доста добри попадения, въпреки малко псевдо-патриотичната реч на Пулман и на места ужасните взаимоотношения между Спейдър и Ръсел, но си остават за мен най-добрите му попадения 🙂

 4. Мен Емерих ми е един от любимите режисьори,и да го бива да прави само филми за разрушение,като започнем от Денят на независимостта,който е класика в жанра си,Годзила-става,След утрешния ден,който пък е много силен филм,който представя истината,ако хората не се осъзнаят,а за 2012 само ефектите бяха много яки,а иначе другото yock.

 5. Интересно е да се види играта на Ифанс в този филм. Според президента на Колумбия Мат Толмак именно това негово превъплъщение е убедило него и шефовете на Сони да му поверят ролята на злодея в новия филм за Спайдър-мен. Любопитно е да се види какви са стандартите им.

 6. Прав си!

  Старгейт си е супер.Интересен факт е че това е първия филм с интернет страница.

  Всички други не заслужават да бъдат споменавани.

  Особено 2012.Още водя съдебен спор за да ми върнат парите от билета. 🙂 🙂 🙂