Преди почти половин година, когато ви съобщихме за проблемите около новата екранизация на безсмъртния роман на Франк Хърбърт „Дюн”, изказахме мнение, че според нас никога няма да има нова, голяма кино екранизация на романа, защото Дейвид Линч просто го е проклел заради мъката, която е изтърпял около филма от 1984. Разбира се, това е глупаво и несериозно изказване, но въпреки това – поне засега – се оказва вярно.

“Дюн”

Защото, след четири години ходене по мъките, „Paramount” най-накрая обявиха капитулация и вдигнаха ръце от проекта. Слуховете бяха, че ако снимките не започнат пролетта на 2011, студиото ще загуби правата. Така и стана. Ричард П. Рубенщайн, който е праводържателят, споделя пред Deadline: „Времето на „Paramount” изтече и не успяхме да постигнем споразумение. Ще видя какви са моите опции и дали да предложа сегашния сценарий на някой друг или да започнем всичко отначало. Още не съм сигурен.”

Разбира се, както можете да се досетите опитите с екранизирането на романа няма да спрат. Deadline споделят, че Рубенщайн и продуцентът Кевин Мишър са много доволни от работата на Пиер Морел и Чейс Палмър, двамата били създали чудесен сценарий, който успешно синтезира огромния като обем изходен материал в един стандартен игрален филм и в момента, в който се намери финансиране те отново ще се обърнат към дуото.

Не очаквайте обаче, това да стане скоро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. хмм, дали ще се разреши този "казус" въобще 😉 I must not fear… все още си мечтая за времето, когато някой ще дръзне (а дали?) да направи кино-адаптация на Зелазни…

    …в някой друг Живот, или в някоя друга Вселена…