Джоди Фостър

Една качествена фантастика беше достатъчна, за да превърне Нийл Бломкамп в един от онези режисьори, чиито предстоящи проекти се следят с огромно внимание не само от нас, но и от големите имена в Холивуд.

Разбира се, понякога новаците като него си остават с едно-единствено заглавие – „one hit wonder” дето се вика – но този път не сме силно притеснени и сме убедени, че случаят няма да е такъв. А когато ни питат защо пък сме толкова сигурни, имаме един-единствен отговор. „Сектор 9” – той говори достатъчно добре сам за себе си.

Както знаете, следващият проект на Бломкамп е озаглавен „Elysium” и с всеки изминал ден, ни звучи все по-интригуващо. Вече имаме интересен кастинг в лицето на стария приятел на режисьора Шарлто Копли и „Борн” звездата, Мат Деймън (който не е потвърден на 100%, но ние сме склонни да вярваме, че това е факт), а сега от Deadline събщават, че двукратната носителка на наградата „Оскар” Джоди Фостър не само се интересува от проекта, но е потвърдила участието си.

След тоталното разочарование „Островът на Ним” госпожица Фостър поизчезна от филмовия небосклон и сме много щастливи, че сега тя прави нещо като мини завръщане с режисьорския си проект „The Beaver”, и по-важното с роля в потенциално отличен филм. Фостър многократно е доказвала таланта си и смятаме, че може да внесе във филма уникално присъствие и класа, които, струва ни се, винаги са от полза. Освен това, последният път, когато тя участва във фантастика, резултатът беше „Контакт”, така че…

За съжаление, все още не се знае почти нищо за сюжета на „Elysium”, освен че не е продължение на „Сектор 9”, а фантастика за далечното бъдеще на друга планета. Поне знаем, че актьорите ще са на ниво и благодарение на имената Фостър, Деймън и Копли вероятно няма да има проблем с намирането на финансова подкрепа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *