„Убийствен пъзел 3D”

Без някаква нова сериозна конкуренция тази седмица, така наречената последна част на поредицата „Убийствен пъзел” успя да дебютира на първо място с 22,5 милиона (според предварителните резултати), допринасяйки за най-успешния хелоуински уикенд от шест години насам.

Този резултат представлява доста приличните 71% увеличение спрямо разочароващия уикенд на „Убийствен пъзел VI”, който преди година дебютира едва с 14,1 млн., с което стана причина за преждевременното приключване на серията, която трябваше да продължи с поне още два епизода. От друга страна обаче, тези 22,5 млн. са си разочарование в сравнение с филмите от втора до пета част, които дебютираха с над 30 милиона всеки, при това без помощта на по-скъпите билети за 3D – който формират 90% от резултата на филма. Предвид рязкото спадане на резултатите на филма от петък до неделя (10,7 млн. за петък – в това число 1,7 млн. от вечерните прожекции в четвъртък, 7,9 млн. за събота и 5,6 млн. за неделя) изгледите за бъдещето му не са никак розови, особено като се вземе предвид характерния за хорърите висок спад на втория уикенд – над 60% за последните три филма от серията.

В рамките на очакваното победителят от миналата седмица „Paranormal Activity 2” бележи спад от 59% и според предварителните резултати заема второто място с 16,8 млн. Можем да кажем, че при конкуренцията на „Убийствен пъзел 3D” това си е един доста приличен резултат. До момента продължението на миналогодишния боксофис феномен се справя доста добре и само за десет дни може да се похвали с 65,7 млн. В крайна сметка един финален приход от 80-85 млн. е в рамките на очакваното. Това разбира се е далеч от 108-те млн. на оригинала, но като се има предвид, че филмът струва едва 3 млн. няма какво да го жалим.

С втория най-нисък спад на филм в топ 10 – 28%, “Б.С.П. – Бесни Страшни Пенсии”  финишира трети с повече от отличните 10,8 млн. До момента Брус Уилис и компания са спечелили 58,9 милиона и са на път към 80-90 млн. – което е един доста приличен резултат.

На четвърто място с 8,4 млн. се намърдва „Jackass 3D”, който вече официално е 100 милионник. При все най-високия спад на филм в топ 10 от 60,5 %, само за 17 дни, абсолютните кретени Джони Ноксвил, Стив О, Бам Маргера и останалите дебили от компанията са донесли приходи от 101,6 милиона, с което издъхват финалните приходи от 64,3 млн. и 72,8 млн. на предишните два филма от поредицата. Не е зле за 20 милионен филм, в който героите си перфорират задниците безпричинно, просто ей така за забавление.

Пети тази седмица е Клинт Истууд с 6,3 млн. за „Hereafter”, който отбелязва нехарактерен за него голям спад на втори уикенд от 47%. До момента филмът има 22,2 милиона и по всяка вероятност ще приключи някъде около 35 млн. – което някои хора могат да нарекат разочарование, но общо взето, това е резултат в рамките на средното за чичко Клинт.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 83,8 милиона, което е с 8% повече от миналата година, когато „This Is It” на Майкъл Джаксън дебютира на първото място с 23,2 млн., и с 21% повече от 2008 г., когато „Училищен мюзикъл 3” остана на първа позиция с 15,3 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *