„TRON: Заветът” – Впечатления

Вчера, точно според предварителния план, се проведе световният ден на „TRON: Заветът” и в кината Cinema City София, Cinema City Пловдив, Арена Гранд Мол Варна, Арена Плевен, Арена Стара Загора и Арена Велико Търново бе показан ексклузивен откъс от едно от най-очакваните филмови заглавия за годината „TRON: Заветът”.

Обикновено такива мероприятия се правят предимно за пресата, но това, което аз мога да кажа (и в същото време сериозно да похваля) е, че този път събитието бе ориентирано само и единствено към феновете на филма.

Освен че най-големите почитатели имаха възможност да присъстват – доколкото знам ние сме единствената държава, където това е факт – всеки един от тях получи плакат и възможност да си спечели рекламни материали от филма – гривни, йо-йо и светещи шапки. Най-голямата атракция за тях обаче, беше млада дама – която за съжаление на момчетиите не беше (чисто) гола – чието тяло на живо бе изрисувано по подобие на филмовите костюми и под действието на UV светеше по един доста приятен начин. Всичките гийкове и нърдове получиха възможност да се снимат с нея. Ако ви интересува, мен ме досрамя и сега ме е яд.

Сега за откъса. Доста фенове останаха разочаровани от краткото му времетраене и това е разбираемо, тъй като повечето от тях не са присъствали на подобни представяния преди, но лично аз съм доволен.

Това, което ми направи най-голямо впечатление бе 3D презентацията му, която не беше никак натрапваща се и подобно на „Аватар” се усещаше като естествено допълнение към историята, а не просто като някакъв панаирджийски трик. От към история също бе подбран добре, защото имаше доста силен ефект заради мистерията какво точно се случва и какво представлява този странен свят. Разбира се, ако сте гледали първия филм, нещата изглеждат малко по-различни, но повечето хора в залата не влизаха в тази категория. Кратичките секунди с екшън, които видяхме, направо разцепиха.

Много добро впечатление ми направи и това, че целият дизайн на филма изглежда супер модернистичен и барнат, но някак си се е запазило усещането за стила и атмосферата на стария филм. Което е повече от супер. Дано да важи и за целия филм.

Оливия Уайлд

Като огромен почитател на оригинала, все още не съм видял нещо в този филм, което да ме разочарова. Мисля си, че има шанс нещата да са се получили. Ако не, остава ни утешението, че ще гледаме Оливия Уайлд на голям екран и в 3D.

Нямам търпение да дойде декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. 100% съм съгласен. Продължителността на preview-то не ме разочарова–точно обратното. Все пак материалът не е наличен никъде засега, още по-малко на 3D 🙂 Много ме впечатли и score-ът на Daft Punk.

  Интересно, че няма информация другаде по света да е имало такова събитие за TL.

 2. Аз говорих с колегите от Форум Филм и те ми казаха, че ще го има в няколко държави. Ще ги попитам да кажат кои са те и кога е/ще било/бъде, защото и на мен ми е любопитно.

 3. При нас нямаше нямаше изрисувано момиче 🙁 , но пък откъса ми хареса.

 4. Браво, браво… Аз не се класирах този път.

  Явно и този 17-ти декември ще съм пак в IMAX-а. Както вече писах някъде, се надявам филма поне наполовина да е смислен като първия, а останалото, доколкото разбирам, е на добро ниво, така че да се получи приличен филм, който да си заслужава огромния екран и 3D-то.

 5. Успях да изгледам "TRON" (1982) и смея да заявя, че филмът е… стожер!

  🙂

  За повече подробности относно чувствата ми към него и очакванията към продълженията (плюс малко впечатления относно Събитието в МОЛ-а :D) вероятно по-късно при мен 🙂

 6. Дринов, аз не съм много вещ в издирването на редки заглавия, но преди месеци го намерих в Замунда – не беше с добро качество, но за припомняне става, като се има в предвид, че съм го гледал преди много години на видео със съвсем съмнително качество…