Ханкс и Бълок

Преди време из интернет плъзнаха слухове, че Сандра Бълок ще участва в „Extremely Loud and Incredibly Close”, след като един от най-неприятните холивудска папараци, Just Jared, публикува снимки на актрисата, излизаща от среща с трикратно номинирания за Оскар Стивън Долдри („Били Елиът”, „Часовете” и „Четецът”). Като никога предположенията се оказаха истина и сега Thompson on Hollywood съобщава, че Paramount официално са дали зелена светлина на екранизацията (автор на романа е Джонатън Сафран Фоер, а на сценария – Ерик Рот).

И за да е още по-„Оскаров” проектът, Том Ханкс също ще участва. Историята на „Extremely Loud and Incredibly Close” всъщност е разказ за 9-годишния Оскар, който обикаля Ню Йорк в търсене на ключалката, която се отваря със загадъчен ключ, оставен от бащата на Оскар, загинал в Световния търговски център. Малко ни смущава информацията, че Ханкс и Бълок ще играят родителите на момчето – дали наистина е така, какво означава това за размера на ролята на Ханкс и дали случайно той няма да е друг герой… всичко това тепърва ще се разбере. В момента Долдри и продуцентите издирват млад актьор, който евентуално би могъл да се справи със сложната роля на Оскар.

И понеже засега не знаем повече за сюжета на филма, ви предлагаме да прочетете синопсиса на романа:

„Запознайте се с Оскар Шел, изобретател, музикант, актьор, бижутер, пацифист, който си кореспондира със Стивън Хоукинг и Ринго Стар. Оскар е на 9 години. И неговата важна, тайна мисия ще обиколи целия Ню Йорк, завършвайки там, където е започнала – на гроба на баща му. Но този път го придружава мълчаливия квартирант на баба му, който ще му помогне на Оскар да изкопаят празния ковчег на баща му.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *