Като изключим „The Walking Dead” не се сещаме за други предстоящи “high profile” зомби проекти, които да ни хващат окото повече от „The Horde” иТhe Dead”.

Сега, може би “high profile” е силно казано или неточно, но сме сигурни, че разбирате какво имаме предвид.

„The Horde”

И друг път сме споменавали за така наречената „френската нова вълна” в ужаса и вече знаете, че изпитваме определен интерес към всичко свързано с хорър жанра, което се случва в тази страна. Затова няма как да подминем разбираемия за нас американски трейлър на „The Horde”, който при все че може да бъде открит на DVD, му предстои кино показ в доста страни (не и у нас, разбира се) и който ни изглежда наистина обещаващо.

Действието на „The Horde” – или „Орд” 🙂 както му викат франсетата – се развива в покрайнините на Париж и ни запознава с четири корумпирани ченгета с убийствена мисия в изоставена сграда, където се крият безскрупулни престъпници, отговорни са смъртта на техен приятел. В разгара на кървавата вендета обаче, се случва нещо още по-ужасяващо – сградата бива обградена от орди зомбита, за които няма праведни и грешни и нападат всичко наред. В новопоявилата се ситуация полицаите и престъпниците трябва да се обединят, за да оцелеят.

„Тhe Dead”

Всички знаем, че в по-голямата си част, зомби филмите са социален коментар и критика на съвременното ни, деградирало общество. Последният опит в тази насока принадлежи на братята Форд и не е необходимо да сте от много дълго време на този свят, за да ви стане ясно, дори само от трейлъра, какво точно „искат да ни кажат авторите”.

В близко бъдеще по-голямата част от света е покосен от вируса на „живите мъртви”. След като катастрофира в Африка, лейтенант Брайън Мърфи е принуден да се сражава за всяка педя земя, която стои между него и връщането при семейството му в САЩ. Единствената му надежда се крие в местен военен – търсещ своя изгубен син – който има идея как биха могли да се измъкнат от този ад.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *