The Walking Dead

“The Walking Dead” е телевизионна екранизация по изключително успешния и популярен комикс със същото име на Робърт Къркман, която ще се завърти по АМС тази есен. Засега обещанията са за шест епизода в първия сезон, но ние изпитваме силно съмнение, че при успех, нищо чудно вторият сезон да е около двадесет, двадесет и четири епизода.

Историята, разбира се, е позната и ни отвежда във време, когато светът е обхванат от зомби апокалипсис. Живите мъртви бродят по земята в търсене на човешка плът, а малка група отчаяни хора обикаля в търсене на безопасно място за живеене. Както винаги става в този род филми, хората откриват, че най-голямата опасност се крие между тях, а не в ордите зомбита.

The Walking Dead снимка The Walking Dead снимка

The Walking Dead снимка

The Walking Dead снимка The Walking Dead снимка

Специалисти по комикса са на мнение, че при все познатите елементи, сюжетът е развит великолепно и определено ще има какво да видим. Една от най-големите гаранции за това е името на Франк Дарабонт, който споделя, че иска да направи филм за зомбита още от времето, когато на 14 години за пръв път гледа “Нощта на живите мъртви” и ни уверява, че това, което ще видим, ще бъде вдъхновено от митологията на Джордж А. Ромеро. Ние няма как да не повярваме, че той ще направи нещо стойностно, тъй като е отговорен за три от най-добрите екранизации по произведения на Стивън Кинг – „Изкуплението Шоушенк”, „Зеленият път” и „Мъглата”.

Други имена замесени в проекта, които вдъхват доверие са тези на Гейл Ан Хърд („Терминатор”, „Пришълците”) и продуцента и сценарист на „Декстър” Чарлз Егли.

На сайта на „Bloody disgusting” можете да видите още няколко впечатляващи снимки на различните фази на разлагане при зомбитата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Да. Изглежда и звучи супер. Много разчитаме. Ама какво да обяснявам на капацитети в областа като вас. Или поне знам, че UZUMAKI е! 🙂