the-gift

Да си призная честно, за първи път чух името на Карл Ринш, когато се заговори, че той ще бъде режисьор на нетърпеливо очакваното завръщане на Пришълеца в планираната от Ридли Скот предистория. Тогава изгледах повечето от неговите реклами и определено бях впечатлен. В последствие самият Скот реши да се заеме с режисурата – една от най-добрите новини, която фен като мен може да чуе – и Ринш, така да се каже, се скри от радара ми. И така, докато преди няколко дни не дебютира в нета сай-фай филмчето му „The Gift”, което е част от нечовешкия рекламен проект на Philips “Parallel Lines”. Нечовешки, защото той вече съдържаше няколко впечатляващи късометражни филмчета, дело на най-талантливите режисьори от рекламната компания на Ридли Скот. Да не говорим, че „Philips Cinema 21:9”, първият телевизор с истинско кино съотношение на екрана, присъства в мокрите ми сънища от мига, в който го видях.

Също както и останалите филми от проекта, и „The Gift” съдържа репликата „It’s a unicorn. Never seen one up close before” и поне лично на мен ми се струва, че тук тя е употребена по-най интересен и пленяващ въображението начин.

http://www.youtube.com/watch?v=XOZkLIwbRrw

Останалите филмчета от поредицата “Parallel Lines” може да гледате тук

Никак не се изненадвам, че броени часове след дебюта на филмчето започнаха спекулации за валящи предложения от филмови студия за превръщането на „The Gift” в игрален филм, както и за десетки предстоящи проекти на Ринш. Изненада има обаче и тя идва от „Slashfilm” които съобщават, че всъщност в момента вече тече работата по филм със заглавие „Small”, който е част от същата вселена и започва точно от мястото, където свършва „The Gift”. Като доказателство за твърдението си, „Slashfilm” представят няколко снимки „concept art”, които карат поне моето въображение да работи на пълни обороти.

smallconceptual

small-conceptual-2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *