Първи тийзър на криминалния сериал „Under the Banner of Heaven“ с Андрю Гарфийлд

от на 2022-02-26
 

Андрю Гарфийлд е от онези актьори, които многократно са доказвали актьорските си умения, които си избират да участват в разнообразни проекти (както комерсиални, така и  независими или подходящи за престижни награди), но които някак си, въпреки всичко, винаги остават в сянка. След номинацията си за „Оскар“ през 2017 за възхитителната му игра във военния „Възражение по съвест“ Гарфийлд се скри от радарите, наблягайки повече на театрални постановки и нискобюджетни продукции. 2021 обаче се оказа повратна точка в кариерата му, участвайки в два филма, оценени от американската академия – „The Eyes of Tammy Faye” и „Tick,tick…Boom” –  като за последния получава и напълно заслужената си втора номинация за „Оскар“. И въпреки че превъплъщението му в музикалния композитор Джонатан Ларсън е хванало окото на Бродуей феновете, истинското му завръщане в сърцата на хората беше онази заветна сцена в „Няма път към дома“. Повече от радостни сме да видим как обличането на стария костюм му донесе така закъснелите похвали от страна на ревностните Marvel фенове и нямаме търпение да видим в каква посока ще поеме Гарфийлд занапред.

Следващата стъпка в кариерата му е сериалът на FX „Under the Banner of Heaven“, вдъхновен от „true crime“ бестселъра на Джон Кракауер („Сред дивата пустош”), за който споменахме още в средата на миналата година. Състоящ се от 7 епизода, „Under the Banner of Heaven“ разказва за набожния детектив Пайър, чиято вяра е подложена на изпитание след като му се налага да разследва брутално убийство на младо момиче, което изглежда е свързано с високопоставено и уважавано семейство от Юта, както и с фундаментализма на мормоните и тяхното недоверие към правителството. Андрю Гарфийлд влиза в образа на детектива, който освен това е свещеник към Мормонската църква и който започва да се съмнява в някои от ученията на църквата след запознанството си със заподозрян убиец. Няма да е първия път, когато Гарфийлд ще играе персонажи, силно зависими от вярата си („Мълчание“, „Възражение по съвест“).

under-the-banner-20220226

Създател и продуцент на сериала е носителят на „Оскар“ Дъстин Ланс Блек („Милк“), а изпълнителни продуценти са Брайън Грейзър, Рон Хауърд, Ана Кълп, Джейсън Бейтмън и Майкъл Костиган. Дейвид Макензи („На всяка цена“), Джилиън Бери и Изабел Сандовал („Lingua Franca”) ще влязат в ролите на режисьори на някои от епизодите, а първите двама са още и изпълнителни продуценти. Гарфийлд също се изяви като продуцент.

Част от актьорския състав е и Дейзи Едгар-Джоунс, която очарова всички с дебютната си роля в „Normal People” и несъмнено е име, което ще чуваме все по-често. Тя ще бъде в ролята на Бренда – младо и силно вярващо момиче, жертва на бруталното убийство. Имайки предвид същността на ролята почни сигурно е, че няма да партнира на Андрю Гарфийлд, а ще се появява основно в ретроспекции.

Няма спор, че когато става въпрос за „slow burn“ и силновъздействащи криминални трилъри, форматът на минисериала е много по-подходящ от 2-часов филм, тъй като доста по-обстойно можем да развием интригата между персонажите и да наблегнем на съспенса. „Under the Banner of Heaven“ изглежда повече от интригуващо и силно напомня по атмосфера първи сезон на „Истински детектив“. Надяваме се привидния му вид да не лъже и да се окаже негов стойностен конкурент.

В актьорския състав участват също Сам Уортингтън, Денис Гоф, Уайът Ръсел, Били Хоул, Гил Бирмингам, Аделайд Клемънс, Рори Кълкин, Сет Нумрик, Клои Пири, Сандра Сийкат и Кристофър Хейердал.

Under the Banner of Heaven“ се очаква да излезе съвсем скоро през пролетта на 2022 ексклузивно по Hulu.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте