„Зов за завръщане”

Не, не е отменен, това биха били добри новини, защото просто не виждаме абсолютно никаква причина на класическия хит на Шварценегер и Верховен да му бъде правен римейк. А това скъпи читатели, си е римейк и всякакви идейки за „осъвременявания” на оригиналния разказ на Филип К. Дик „We Can Remember It For You Wholesale”, които се опитват да ни пробутвт са си направо смешни.

Но както и да е. След като преди повече от година чухме слухa, че Курт Вимер („Еквилибриум” и „Ултравайълет”) ще пише сценария за този „съвременен прочит”, идва и първото голямо потвърждение, че нещата няма да се разминат и наистина ще се случат. Става въпрос за оригинално прес съобщение на „Columbia Pictures” публикувано от slashfilm, в което се съобщава, че Лен Уайзман („Подземен свят”, „Умирай трудно 4”) води финални преговори да се заеме с режисурата.

По принцип не сме от най-големите Уайзман хейтъри, даже напротив, с малки изключения и от „Умирай трудно 4” сме доволни, но определено смятаме, че той е неподходящ за този филм. А краткият му коментар ни звучи адски неубедително:

„Винаги съм бил запленен от разказа на Филип К. Дик и съм развълнуван от възможността да се потопя по-дълбоко в този свят и във въпросите, които той повдига. Много ми харесва това, че най-голямата мистерия, която нашият герой се опитва да разкрие е тази на своята душа”.

Скууууукааа! Или по-скоро супер неоригинално.Очаквайте скоро повече информация, която, гаранция, ще включва 3D и PG-13. Супер, направо си равалихме деня.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Филип К. Дик е велик!

    едно време, зарад него яко се запалих по алтернативна история.

    Изглежда Холивуд се е специализирал да осира стари класики. :Х