След дебюта на „Колелото на времето“, притесненията ни по адрес на предстоящия, повече от амбициозен сериал на Amazon от вселената на „Властелинът на пръстените“ станаха още по-големи, но както вече сме споменавали, до излизането му ще стискаме палци и ще се надяваме, че крайният резултат ще бъде качествен и в духа на Дж. Р. Р. Толкин, а няма да е окепазен от навирането на модерни социални политики там, където не им е мястото.

По същество, близо половин година след обявяването на премиерната дата и дебютирането на първия кадър от сериала, настана време да научим и официалното заглавие. Чрез специално изготвен тийзър, Amazon обявиха, че поредицата ще носи името „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ („Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“), което недвусмислено подсказва, че изковаването на Пръстените на силата и тяхното разпределение сред различните раси ще има основно място в историята.

Три пръстена за елфите-крале под този небосвод
и седем за джуджетата в дворците им от камък,
да вземат девет хората със краткия живот,
един — за Мрачния владетел с трон от черен пламък
в страната му Мордор, където тегне мрак.

Едва ли има фен на „Властелина“, който да не знае тези думи, (както и продължението: Единствен пръстен ги владее, Единствен той ще ги открие, Единствен вси ще ги сбере и в тъмнина ще ги обвие, в страната му Мордор, където тегне мрак), които може да чуем и в тийзъра. Вижте го сега, а веднага след него ще откриете и много кратичко видео, за направата му.

Интернет избухна с всякакви коментари и реакции към този тийзър и към самото заглавие, но ние няма да обсъждаме качествата на видяното, нито дали то е показателно за това, което предстои. Както казахме в началото, надянали сме препаска на очите и се носим, водени от сляпа надежда, че всичко ще завърши благополучно. В определени случаи подобно поведение може да доведе до плащането на огромна цена, но повярвайте ни, ако се оправдаят най-лошите очаквания за „The Lord of the Rings: The Rings of Power“, няма да имаме никакви скрупули и проблем да го загърбим моментално и да забравим, че съществува и че има каквато и да е връзка с Толкин или с трите части на „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън. Дето се вика, този мач вече сме го играли с трите „Хобит“-а.

Ето обаче какво споделят шоурънърите на сериала Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей:

Това е заглавие, което смятаме, че може да съществува като книга, редом до другите класики на Дж. Р. Р. Толкин. „The Rings of Power“ обединява всички големи истории от Втората епоха на Средната земя: изковаването на пръстените, възходът на Саурон, епичният разказ за Нуменор и последният съюз между елфите и Хората. До този момент зрителите са виждали на екран само историята на Единствения пръстен, но преди да има един, е имало много… и сме развълнувани да споделим епичната история на всички тях.

Right! Само не осирайте нещата! Чакаме първият тийзър трейлър, а в добавка ви предлагаме и пълният синопсис:

Предстоящият сериал на Amazon Studios „Властелинът на пръстените“ за първи път ще покаже на екран героичните легенди от знаменитата Втора епоха от историята на Средната земя. Действието на тази епична драма се развива хиляди години преди събитията от „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ и ще върне зрителите обратно в една ера, когато се изграждат велики сили, кралства се изкачват до върха на славата и пропадат в руини, неочаквани герои са подложени на изпитания, надеждата виси на най-фина нишка и най-великият злодей, излязъл някога от писалката на Толкин, заплашва да покрие целия свят в мрак.

Започвайки във време на сравнителен мир, сериалът проследява ансамбъл от герои, както познати, така и нови, които се изправят срещу това, от което всички отдавна се страхуват – новото появяване на злото в Средната земя. От най-тъмните дебри на Мъгливите планини, до величествените гори на елфическата столица Линдон, до спиращото дъха островно царство Нуменор, до най-далечните краища на картата, тези кралства и герои ще оставят дълбока следа и наследство, което ще живее дълго след като самите те са си отишли.

Шоурънъри на „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“) са Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей. Режисьор на първите два епизода е Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), а останалите са дело на Уейн Че Ип и Шарлот Брандстрьом. Байона е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса, Линдзи Уебър Калъм Гриийн, Дженифър Хъчисън, Брус Ричмън и Схарън Тал Игаудо.

В ролите са Робърт Арамайо, Морвед Кларк, Оуен Артър, Синия Адаи-Робинсън, Максим Брадли, Назанин Бониади, Том Бъдж, Исмаел Круз Кордова, Ема Хорват, Маркела Кавена, Джоузеф Моул, Тайро Мухафидин, София Номвети, Меган Ричардс, Дилън Смит, Чарли Викърс, Чарлс Едуардс, Даниел Уейман, Меган Ричардс и др.

Премиерата е на 2 септември 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

    1. Ако видя и един негър спирам да ГО ГЛЕДАМ,.Толкин не пише за НЕГРИ

  1. “а няма да е окепазен от навирането на модерни социални политики там, където не им е мястото.”

    СкИпТичин съм! Но Мелби пък е отворен(незнайно къде) към променИтИ!

  2. „Колелото“ репи ще яде откъм политкорекната част! Този сериал ще е най-скъпият правен някога политкоректен мегаидиотизъм! Ще има черни елфи, джуджета джендъри, а хората ще са „представени“ от араби и индийци, най-вече от женски пол! Обаче „левите“ приемат, че жените са жени, само когато са обратни! Ха-ха-ха!
    И всичко това ще е за сметка на историята! За съжаление феновете на филмовата трилогия ще са изключително неприятно изненадани!

  3. „Това е заглавие, което смятаме, че може да съществува като книга, редом до другите класики на Дж. Р. Р. Толкин. „The Rings of Power“ обединява всички големи истории от Втората епоха на Средната земя: изковаването на пръстените, възходът на Саурон, епичният разказ за Нуменор и последният съюз между елфите и Хората.“

    Тези двамцата звучат точно толкова надуто колкото и недъгавото Рафе на Колелото, който с цялата си наглост обясняваше как поправял историята и я правел по-добра. Дано резултатът на екран да се различава в крайна сметка.

  4. И всички пропускате тия с дръпнатите очи, а вече филм или СЕРЕал без тях няма.

  5. Видях каста и повръщам. Само негри и мелези. Имам подозрения, че идеята и съществуването на този сериал не е по финансови подбуди, а подобно на SW – да се срути и срине в лайната цялата митолология, в която герои са белите, хетеросексуални мъже.
    Парите са просто бонус.

  6. Ще има много от черните, жълтите, червените и пенделите. Което, разбира се, ще е огромна гавра с Толкин и трилогията.
    Надяваме се да грешим, но гледаш каста и се кръстиш с две ръце да не е толкова зле.

  7. Сериалът по Колелото е таква безумна гавра с всеки, който харесва книгите, че вече не очаквам сериала по Властелина да е нещо значително по-добро.
    И да, в Колелото е толкова мазно политкоректно и модерно,сещаш се – жени -БОГИНИ, мъже- боклуци.

  8. Чета коментарите и не разбирам как може да има хора които все още имат надежда това да не е пълен боклук. Това което направиха с Колелото идва като предупреждение за това което ще бъде този сериал. Може би умножено по 2.
    Иначе всеки сериал има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

  9. Чрез специално изготвен тийзър, Amazon обявиха,…

    Тия са се прекинали от работа…..

  10. Дано са застъпали темата за черни джуджета гейове. Любимито ми просто.

  11. Очаквам ключов момент в сериала да е забранената любов между черна принцеса елф и неосъзнат гей орк