Поле на мечтите (1989)
Поле на мечтите (1989)

Очевидно стрийминг-платформите изпитват носталгия към филмите на Кевин Костнър – в рамките на две седмици попадаме на втора новина, свързана с неговото творчество. Този път става дума за интерес на Peacock към „Поле на мечтите“ („Field of Dreams“) и сериозното им желание да направят поредица по спортната драма, превърнала се в класика. За онези, които не помнят – филмът от 1989 г. беше многократно номиниран за награди, включително за три „Оскар“-а – най-добър филм, най-добър адаптиран сценарий и най-добра музика (на Джеймс Хорнър).

Сценарист и изпълнителен продуцент на новата TV-поредица ще бъде Майкъл Шур, известен със сценарни и продуцентски отговорности по „The Office“, както и сериалите „The Good Place“, „Parks & Rec“ и „Brooklyn Nine-Nine“. Най-новото негово авторско заглавие, „Rutherford Falls“, се е превърнало в сериозен хит по Peacock. Ето какво казва президентът на Universal Television Ерин Ъндърхил по повод избора му за сценарист:

Неговият талант, любовта му към бейзбола, уважението, което засвидетелства към темите – всичко това доказва, че той е перфектният избор за нов прочит на този обичан филм, който събужда носталгия и емоции в толкова много почитатели – и на киното, и на бейзбола.

Ето какво гласи официалният синопсис на бъдещата поредица „Поле на мечтите“:

Базиран на номинирания за Оскар филм на Universal Pictures „Field of Dreams“, сериалът ще представи на зрителите трогателен разказ, в който ще открият семейни отношения, бейзбол, Айова и познатата магична реалност, превърнала познатия филм в любима история на няколко поколения.

Ще очакваме още новини по адрес на този нов сериал, а за онези киномани, които не са попадали на режисирания от Пол Олдън Робинсън филм, предлагаме да хвърлят поглед на неговия трейлър. За супер-феновете на бейзбола добавяме и един репортаж (с участието на Кевин Костнър) за мач от преди десетина дни – между Chicago White Sox и New York Yankees.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *