Фестивалът в Кан тече с пълна сила и традиционно излизат трейлъри за най-интересните филми, които се представят за пръв път пред публика на френската Ривиера и които е много вероятно да се борят за най-големите награди на киноиндустрията в последните месеци на годината. Един от филмите, които очевидно таят такива надежди, е „Blue Bayou” на Джъстин Чон.

Blue Bayou” е четвъртият филм, който Чон режисира и докато досегашните му проекти като „Gook” се радваха на фестивален интерес, вероятно именно това ще бъде филмът, който има шанс да го изстреля във високите ешалони на индустрията. Филмът има много показатели, заради които е нормално, че получава голям интерес още от сега, като на първо място със сигурност са силните ревюта, които излизат след премиерата му в Кан. Освен това е изключително наболялата история за това как са третирани имигрантите в Америка, а начело пред камерата застават самият Чон и прекрасната Алисия Викандер.

Историята разказва за Антонио, който е осиновен от американско семейство на невръстна 3-годишна възраст и прекарва целия си живот в Луизиана. В днешно време той живее в любов и разбирателство с красивата си съпруга Кати (Викандер), обожава доведената си дъщеря Джеси, а чака и ново бебе. Проблемите започват, когато е арестуван и преди това неподозирани проблеми с имиграционните служби на САЩ се показват зад хоризонта, заплашвайки живота на младото семейство.

Вижте трейлъра сега:

Въпреки че историята определено е позната, смятаме, че има достатъчно причини да се интересуваме от този филм, както заради хилядите реални случки, от които историята е вдъхновена, но и заради чисто неостаряващите теми за любовта, семейството и борбите на малцинствата. Признаваме си, че се притесняваме да не се залитне към някаква тежка „Oscar-bait” мелодрама, но присъствието на Алисия Викандер само по себе си може да ни накара да гледаме филма, тъй като нейния талант е несравним, а и определено би ни било интересно да видим как се справя с нетипичния луизиански акцент. По всичко личи освен това, че Джъстин Чон се гласи да се позиционира като едно от много интересните млади имена в Холивуд, така че с удоволствие ще проследим кариерата му от зародиша й.

blue_bayou_ver2_xlg (1)

Blue Bayou” е написан и режисиран от Джъстин Чон. Той участва и в главната роля заедно с Алисия Викандер, Марк О’Брийн, Лин Дан Фам и Емъри Коен.

Широката премиера е насрочена за 17 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *