Първи трейлър на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ на Marvel

от на 2021-04-20
 

Представяте ли си, че мина повече от година и половина, откакто сме гледали филм от кино вселената на Marvel? Доста се бяхме разглезили в един момент с непрекъснатия им график от 3 заглавия на година, но животът се промени и трябваше да чакаме доста. Разбира се, напоследък имаме доста приятно завръщане към вселената със сериалите „WandaVision” и „The Falcon and the Winter Soldier”, но вече почти настъпва времето да се завърнем към кино салоните и редовните Marvel филми. Първа, разбира се, ще е дългоочаквания „Черната вдовица“, но преди края на годината ще гледаме и една от най-големите неизвестни – „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ („Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”).

Изненадващо Marvel решиха да изкарат първия трейлър за филма, заедно с промоционални снимки и плакат, с които за първи път се запознаваме с атмосферата на филма и титулярния нов супергерой Шан-Чи (Симу Лу). Въпреки че все още нямаме официален синопсис за сюжета на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“, от трейлъра става ясно, че Шан-Чи е отгледан от баща си да заеме неговото място на върха на полу-сектантската криминална организация Десетте пръстена. Той обаче отказва да го направи, избягва и 10 години живее живота си като обикновен човек. А бащата? Истинският Мандарин.

Вижте първия трейлър сега:

Да започнем от очевидното – тази шегаджийска кода накрая на трейлъра е толкова не на място и изкарва от цялата ситуация, че моментално я намразихме. Акуафина иначе е доста симпатично присъствие и работата й ни е харесвала тук там, но е ясно, че тя е вкарана във филма точно, за да бъде шегобиецът придружител на иначе доста сериозно изглеждащия главен герой (нещо като Шури в „Черната пантера“). Самият трейлър обаче по никакъв начин не съдържа тази типично марвелска лековата атмосфера и затова това допълнение накрая дразни ужасяващо.

Като цяло иначе сме раздвоени във впечатленията си. От една страна има страшно красиви кадри, като битката на зелената поляна срещу зеления опонент. Като цяло азиатските бойни изкуства стоят прекалено добре на кино, и предвид, че сме гледали толкова великолепни martial art филми, че няма как да не сме развълнувани именно за бойната хореография.

От друга страна обаче ни притеснява, че бойните сцени, показани в този трейлър вече са прекалено много – ако на всяка от тях й е предоставено еднакво, дори и кратко екранно време, какво ще остане за развитието на origin историята на този чисто нов герой, обяснението за това как баща му всъщност е истинския Мандарин, как организацията е навързана с отвличането на Тони Старк в самото начало на MCU-то и още хиляди въпроси. Съмнението ни е, че от два стола накрая ще си паднат на гъзовете и няма да предоставят на един иначе потенциално интересен и нетипичен герой да се представи подобаващо на публиката. Със сигурност обаче оттук нататък ще следим внимателно следващите рекламни материали и ще чакаме повече подробности, за да видим дали опасенията ни ще понамалеят.

shang-chi-simu-liu shang-chi-legend-of-the-ten-rings shangchi shang-chi-and-the-legend-of-the-ten-rings-poster

Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ („Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”) е режисиран от Дестин Даниел Кретън („Just Mercy”). В главните роли са Симу Лу, Акуафина, Тони Люн, Фала Чен, Менен Жан, Флориан Мунтеану, Рони Чен и Мишел Йео.

Премиерата е насрочена за 3 септември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2021-04-20 at 12:35

  Като за първи трейлър изглежда прилично

  Отговор

 • Драго
  2021-04-20 at 14:24

  Според този трейлър филма явно ще е нещо средно между Mortal Kombat и Мулан(2020)! Обаче в частта, където прилича на Mortal Kombat изглежда доста младежки(за да не напиша детски). Въобще не прилича на MCU, а на Дисни! Още отсега бих предположил, че ще се озове като премиера на Дисни+ и бокс офисът му ще е подобен на Мулан!

  Отговор

 • duracell2gb
  2021-04-20 at 15:45

  Винаги плюете по трейлърите, а после се осирате от кеф по ревютата.

  Отговор

 • heinrich
  2021-04-20 at 17:33

  Интересен е подходът на марвел да вкара малко нинджи във вселената си, но не виждам връзката и логиката на пръв поглед това как се вписва в супер геройския план за спасяване на вселената от някой Омнипотус злодей…
  Какво ще мятаме самурайски мечове срещу The Living Tribunal или Galactus ли?
  Нещо смешно ми изглежда….

  Отговор

  • X-Force
   2021-04-20 at 18:53

   Всяка армия си има своите генерали и своята пехота. В първия Avengers Наташа и Бартън бяха достатъчно заети на Земята, докато останалите се грижеха за по-големите извънземни. Та и с Шан-Чи може да е нещо такова, ОСВЕН ако не вземе пръстените от Мандарина и не стане свръх-силен.


 • pavel717
  2021-04-20 at 18:44

  погледа на тоя е Изразен, като на който и да е наш артист от сериал по Нова…
  американците се чудят какви по-нови финансови санкции да измислят на Китай,
  пък Дисни се чуди как на всеки няколко месеца да им взима парите на тия
  хуавейци…
  то не бяха Китайски стени, Мулани, че сега и цял супергерой им измислили!

  Отговор

 • X-Force
  2021-04-20 at 18:54

  Като изключим отвратителната музика и още по-нелепите и излишни шеги – изглежда прилично.

  Отговор

 • Kikogod
  2021-04-21 at 14:22

  Абе, очаквах да е по-зле, но ми хареса. Да, някои неща са ми малко все още benefit of the doubt, така че няма да прибързвам със заключения. Тоя пич, Симу, въпреки, че не го знам, се оказва, че имал голяма фен база, та със сигурност ще направят пари. Ше видим!

  Отговор

 • 2021-04-21 at 23:18

  Според мен трейларът изглежда страшно средняшки… смисъл не очаквам да му дам повече от 5\10, но задължително ще се гледа на кино. И също btw героинята на Акуафина изглежда, че ще ме изкарва от филма постоянно.

  Отговор

Коментирайте