Нов трейлър на „Riders of Justice” на Андерс Томас Йенсен с Мадс Микелсен

от на 2021-04-17
 

Броени часове, след като научихме, че любимият ни Мадс Микелсен ще се включи в още една грамаданска филмова поредица, сега пък имаме възможност да видим нов пример за другата половина от впечатляващата му кариера – участия в оригиналните авторски произведения на датски филмови артисти като Андерс Томас Йенсен.

Новият филм на Йенсен „Riders of Justice” дебютира миналата есен и се радваше на много силни отзиви от датската преса, заради които сега получава и международно разпространение, съответно и нов трейлър. Ако всичко върви по мед и масло, това ще изкара Йенсен на преден план в съзнанието на кинофеновете, които досега може би не са били запознати с работата му. Има доста голям шанс това да стане, имайки предвид в колко силна серия е Мадс Микелсен и интереса към него и датското кино като цяло, след широкия успех на „Another Round“.

Припомняме, че „Riders of Justice” разказва историята на военен, който се прибира от фронта и е изправен пред ужасяващия факт, че съпругата му е загинала и той трябва да се грижи за дъщеря им. Скоро след това на вратата му се появява непознат, който твърди, че трагедията с влаковия инцидент, отнел живота на съпругата му, съвсем не е случайна. Той смята, че жената е станала косвена жертва на таргетираното убийство на член на насилствена група мотористи. Последващото желание за отмъщение на главния герой поставя него и спътниците му в света на най-престъпните елементи на датското общество.

Много е интересно, че предишният трейлър, който споделихме за филма, имаше доста повече примери на изкривеното и странно чувство за хумор, типично за филмите на Андерс Томас Йенсен. В новия трейлър, насочен към международния пазар, макар че все още има следи от фините шеги, очевидно доста повече е заложено на стандартните екшън елементи. Не го критикуваме по никакъв начин, смятаме, че наистина е любопитен контрастът между рекламите за единия и другия пазар. Особено ако публиката се води само по този втори трейлър и не е запозната с „Men & Chicken“ или някои от другите филми на Йенсен, със сигурност ще бъде доста изненадана от количеството и типа хумор, вкарано в иначе сравнително стандартно изглеждащия екшън.

EzCid9wXMAAS1Ia

pAv7Nq0Y1am5HkiVh1RsPZpvvDg

Riders of Justice” е написан и режисиран от Андерс Томас Йенсен. Пълният актьорски състав включва Мадс Микелсен, Никълъс Бро, Ларс Бригман, Николай Лий Каас и Андреа Хик Гадеберг.

Премиерата за Щатите е насрочена за 21 май.

коментари
 
Отговорете »

 
  • Кана Проданова
    2021-04-30 at 04:56

    Здравейте,Благодаря,че ранното ми събуждане днес на разпети петък ме доведе до нов хоризонт.Дали е случайно,едва ли!Звездното небе отдавна ме привлича.Ще ми бъде много приятно да разширя кръгозора си с вас.

    Отговор

Коментирайте