Ема Стоун влиза в „кожата“ на култовия Дисни суперзлодей в първия трейлър на „Круела“

от на 2021-02-18
 

Disney неоспоримо е една от големите компании, която силно е повлияла развитието на киното – филмите им са докоснали милиони зрители от различни поколения и няма съмнение, че тази тяхна тенденция ще продължи и в бъдеще. Не е тайна обаче, че когато те  усетят, че нещо върви като топъл хляб, не изпускат възможността да го експлоатират до дупка (и до пълно творческо изчерпване), а именно такъв е случаят с live-action адаптациите на анимационните им класики. От 2015 г. насам Disney са сложили „под ножа“ много от заглавията от каталога им, превръщайки ги къде в сполучливи, къде в не дотолкова успешни игрални варианти. Само през 2019 година на големия и малкия екран излязоха цели пет подобни филма, а тази година се очаква към дългия списък да се присъединят още два. Единият от тях е „Круела” („Cruella“) – дългоочакваната екранизация на предисторията на Круела де Вил (емблематичния злодей от „101 Далматинци“), в чиято роля ще видим носителката на „Оскар“ Ема Стоун.

Почти никакви детайли не се знаят за сюжета, освен че филмът ще проследи раждането на злодея с най-ужасяващия истеричен смях в историята на Disney и какво точно е довело до превръщането ѝ в психопат с мания по кожени петнисти палта. По замисъл „Круела“ наподобява „Господарка на злото“ като и в двете продукции се набляга на това да хвърлим поглед към една вече доста позната история, но пречупена през очите на антагониста. Силно се надяваме обаче „Круела“ да е по-сполучлив в това отношение и да ни накара да симпатизираме на Де Вил, без обаче да отнема от злината ѝ и да я очовечава твърде много.

Още от трейлъра си личи, че „Круела“ притежава качество, което често липсва на останалите live-action римейкове, а именно оригиналност. Тъй като „Круела“ не е базиран на конкретна анимация, екипът е имал доста по-голяма свобода за развитие на историята и това определено е видимо. Филмът изглежда ще бъде ексцентричен, налудничав, непредсказуем и на моменти дори злокобен, също като самата Круела де Вил (социалните мрежи не закъсняха и го сравниха с Disney версия на „Жокера“). Колкото до Ема Стоун, нейната задача да влезе в образ, който 25 години по-рано е бил блестящо изигран от друга многоуважавана актриса като Глен Клоуз, няма да е никак лесна. Достатъчен ни беше само краткият клип обаче, за да се уверим, че Стоун не е заложила на имитация, а на индивидуалност в образа, което няма как да я подведе. Тя изглежда стилно, британският ѝ акцент, чието владеене тя умело демонстрира във „Фаворитката“, е повече от на ниво, а маниакалният смях ще доведе до нова порция ужасени деца. Таим големи надежди, че трейлърът няма да ни подведе и в света на масовите еднообразни live-action филми, „Круела“ ще внесе малко „мрак“.

Ето го и официалния синопсис и плакат, както и няколко нови кадъра:

Носителката на „Оскар“ Ема Стоун участва в „Круела“ на Disney, изцяло нов игрален филм за бунтарските ранни дни на един от най-известните – и модни – злодеи, легендарната Круела де Вил. Действието на „Круела“ се развива през 70-те години на миналия век в Лондон сред пънк рок революцията и проследява млада мошеница на име Естела – умно и креативно момиче, решено да се докаже със своя нюх за моден дизайн. Тя се сприятелява с двойка млади крадци, които оценяват апетита ѝ за пакости и заедно успяват да изградят живот за себе си по лондонските улици. Един ден нюхът на Естела към модата привлича погледите на баронеса фон Хелман – модна легенда, която е опустошително шик и ужасяващо haute couture, изиграна от двукратната носителка на „Оскар“ Ема Томпсън. Но връзката им дава начало на събитията и откровенията, които ще накарат Естела да прегърне нечестивата си страна и да се превърне в буйната, модерна и отмъстителна Круела.

cruella-emma-ston-t cruella-emma-thompson-baroness-von-hellmanCRUELLA_TEASERPOSTER

CRUELLA_Poster

Режисьор на „Круела” („Cruella“) е Крейг Гилеспи, известен с работата си по „Аз, Тоня“ и „Часът на героите“, сценарият е дело на Дана Фокс („Наръчник за необвързани“) и Тони Макнамара („Фаворитката“), и е писан по история, създадена от Алин Брош Маккена („Дяволът носи Прада“), Кели Марсел („Венъм“) и Стив Зисис („Togetherness”). В ролите ще видим Ема Стоун, Ема Томпсън, Марк Стронг, Пол Уолтър Хаузър, Джоел Фрай, Емили Бийчъм, Кърби Хауъл-Баптист и др.

Също като повечето продукции, и „Круела“ претърпя промени в премиерната си дата, която беше преместена от миналата Коледа за 28 май 2021. Ще видим дали ще има още промени.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте