Кратък тийзър на „Books of Blood“ ни показва кошмарите на Клайв Баркър

 

Мина близо година от последната информация за подготвяния от Бренън Брага филм, вдъхновен от сборниците на Клайв БаркърКървави книги”. Ситуацията с вируса в момента ежедневно поднася лоши новини за кинолюбителите като отлагането на „Кендимен“ за 2021 година без ясна премиерна дата. За щастие, Hulu нямат притеснения и все още са амбицирани да пуснат своя филм през есента.

През тези дни се появи изключително скромен и кратък тийзър, който в рамките на десет-петнадесет секунди ни запознава с кошмарите на Баркър. „Books of Blood” трябва да дебютира на 7 октомври, което е по-малко от месец, и определено се надявахме на по-дълга реклама. От друга страна това е добре, защото интересът ни все още е сравнително умерен и тези няколко кадъра не позволяват да си създадем кой знае какво впечатление. Било то положително или отрицателно.

Вижте и въпросния тийзър:

Стискаме палци да видим качествен филм, който, макар и да съдържа много оригинален материал, все пак ще се опита да покаже част от извратеното въображение на Клайв Баркър. Припомняме ви и за какво ще се разказва в антологията, която ще бъде съставена от три отделни истории, обединени под някакъв общ знаменател, подобно на сборниците.

Ана Фрийл ще бъде в ролята на Мери, млада и брилянтна психоложка, която става известна със своя скептицизъм към всичко, което не може да се обясни с науката. След като губи своя седемгодишен син, който умира от левкемия, тя среща Саймън (Гаврон), с когото стават любовници. Мъжът успява да я убеди, че може да говори с мъртвите и ѝ дава възможност да осъществи контакт с детето си.

Брит Робъртсън ще бъде Джена, свръхчувствително момиче, което страда от специфична болест, при която се отвращава от повечето звучи. След като научава, че майка ѝ се готви да я изпрати обратно във „Фермата”, тя открадва наличните пари, които намира, и се отправя на пътешествие към Лос Анджелис.

В последната история ще видим Юл Васкез като Бенет – професионален убиец, чиято последна жертва го насочва към безценна книга. В нея той вижда възможност за него и жена му да се пенсионират и да изживеят спокойно остатъка от живота си. Търсенето обаче ще го изправи срещу свръхестествена сила, която може и да му коства много повече това, което е готов да пожертва.

Вижте и официалния плакат на филма:

books-of-blood-poster-20200915

Books of Blood” е режисиран от Брандън Брага („The Orville”) по негов сценарий в съавторство с Адам Саймън („Salem”). Брага, заедно с колегата си Сет Макфарлън, ще влезе и в ролята на изпълнителен продуцент. В ролите ще видим Ана Фрийл („Marcella”), Брит Робъртсън („For the People”), Рафи Гаврон („A Star Is Born”) и Юл Васкез („Midnight, Texas”).

Премиерата на филма е на 7 октомври по Hulu.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте