Майкъл Кийтън ще бъде звездата в сериала „Dopesick“ на Бари Левинсън

от на 2020-06-20
 

Нов ден, поредна новина за предстоящ лимитиран сериал. Какво отличава по-важните известия обаче в океана от съдържание, характерен за нашия век? Емблематична режисьорска фигура и главна роля, поверена на холивудски ветеран. Ето какво.

В предстоящия „Dopesick“ на Hulu са на лице и двата компонента, което означава, че внимателно ще следим развоя на събитията. Дори само името на Бари Левинсън („Рейнман”, „Слийпърс”, „Да разлаеш кучетата”, „Добро утро, Виетнам“), който ще режисира осемте серии, е достатъчна кукичка за всеки кино и телевизионен почитател. И даже да не сме най-фанатичните фенове на Майкъл Кийтън („Батман“, „Спотлайт“), не може да се отрече, че звездата от „Birdman“ често проявява актьорски качества, които заслужават внимание.

Dopesick“ ще изследва опиоидната криза в САЩ, започнала през 90-те години и определяна като най-смъртоносната епидемия в историята на страната (да, с оглед настоящата ситуация информацията може да се окаже остаряла). Проектът е базиран на едноименната книга от Бет Мейси – един от бестселърите на 2018 г. Майкъл Кийтън ще влезе в кожата на Сам Финикс – добър и състрадателен лекар, който обаче попада в сърцето на бушуващата криза заради връзките си с фармацевтични компании.

Шоурънър и сценарист е създателят на „Empire“ и носител на две награди „Еми“ Дани Стронг. Според него „Dopesick“ ще покаже как системата се е провалила, но хората заслужават да разбера, че все пак е имало и такива, които са се борили срещу това.

Още не са обявени повече подробности или премиерна дата, но ние продължаваме да следим развитието на тази обещаваща адаптация.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте