Започва работата по „Пръстенов свят“ на Лари Нивън за Amazon

от на 2020-05-19
 

Често ни хвърля в недоумение колебанието, което обзема продуцентите, ако на пътя им попадне проект с научно-фантастични елементи. Та нали вече няколко поколения израснаха на тази Земя с приказката на Джордж Лукас и още стотици истории, които превземат въображението и подхранват мечтите на милиони хора, загледани в неизвестните вселенски простори?! Наскоро се появи (може би) добра новина за феновете на Лари Нивън, защото Amazon Prime Video са решили да работят по неговия легендарен „Пръстенов свят“ („Ringworld“) и да дръпнат известно количество зрители, които свикнаха (особено в последните месеци) вманиачено да се взират в екраните на мобилните си устройства и лични компютри.

Колегите от Collider потвърждават в интервю с Акива Голдсман, че той в момента пише телевизионна адаптация на „Пръстенов свят“, като се очаква режисьор да бъде Алън Тейлър. Той има опит от работата по „Семейство Сопрано“ и „Игра на тронове“, а също и от големите проекти (превърнали се в разочарования)  „Тор: Светът на мрака“ и „Терминатор: Генисис”. Според Голдсман Познатият космос е едно от малкото останали пространства, които могат да оживеят страхотно на екран, и това е изключително привлекателна идея за Amazon. Ето какво още допълва сценаристът:

Светът на Нивън – смея да кажа, неговата Вселена – е изключително богата, пълна с нюанси и богати образи, а „Пръстенов свят“ винаги е бил своеобразен вход към този свят. Искрено се надяваме да успеем да разкрием тайната и да я предадем на екрана.

В основата на проекта е поредицата от едноименни романи на Лари Нивън, които проследяват приключенията на Луис Гридли Ву – самотник от далечното бъдеще, който приема поканата да се присъедини към една млада жена и няколко извънземни в пътешествие към тайнствения Пръстенов свят, намиращ се извън Познатия космос.

Ясно е, че за подобно свръх-амбициозно начинание ще са нужни сериозен бюджет и усилията на голям екип. За момента няма информация кога ще стартира същинската работа по проекта, но за момента ни е достатъчно и обещанието, че се работи по тази идея – бъдете сигурни, че няма да пропуснем ъпдейти!

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ivcho
  2020-05-19 at 23:32

  „Луис Гридли Ву – самотник от далечното бъдеще, който приема поканата да се присъедини към една млада жена и няколко извънземни в пътешествие към тайнствения Пръстенов свят, намиращ се извън Познатия космос.“
  Поредна статия написана от човек който изобщо си няма представа за какво става въпрос.
  Иначе се надявам сценаристите и режисьора да са по смели и да има повече ришатра. :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-05-19 at 23:55

  Тайно се надявам твърдата научна фантастика да изживее някакъв кино ренесанс в мейнстрийма.

  Отговор

  • heinrich
   2020-05-21 at 08:57

   Ще…..
   Тия в Холивуд не са дорасли затова, камо ли за пресъздаването на книгите в сферата на научната фантастика. Тъпи са на слонски гъз, а ти очакваш да екранизират научни фантастики… Моля ти се…


  • UZUMAKI
   2020-05-21 at 09:27

   Проблемът е в публиката, при това в световен мащаб. Твърдият сай-фай е в периферията на пазара от поне половин век. Както сред киното, така и сред литературата.


  • heinrich
   2020-05-22 at 22:56

   То това е ясно и се знае, но това не отменя прдишното ми твърдение, което също е вярно.,


  • UZUMAKI
   2020-05-23 at 09:22

   He го отменя, но не го прави и вярно. В Холивуд има велики сай-фай неща.


Коментирайте