Трейлър и плакат на „The Turning“ по новелата на Хенри Джеймс

 

Филмите на ужасите преживяха своя малък комерсиален апогей през последните няколко години с успеха на заглавия като „То” и „Scary Stories to Tell in the Dark”. Като последният дори показа, че не е нужно да има твърд R рейтинг и множество кръв, за да бъде успешен. Поради тази причина все повече студиа – малки и големи – се насочват към продуцирането на истории, с които да уплашат зрителите по един или друг начин. Вероятно ще мине време докато се поемат рискове с чисто нови и оригинални сценарии, но така или иначе имаме изобилие от материали, които да се използват.

Такъв е случаят и с продуцирания от Стивън Спилбърг и Universal Pictures „The Turning”, базиран на готическата класика на Хенри ДжеймсThe Turn of the Screw”. Книгата се появи преди няколко месеца на родния пазар в чисто ново издание под шапката на „Сиела” и със заглавие „Примката на призрака”. От студиото показаха първия трейлър. Вижте го и него:

Определено изглежда интригуващо и може да предложи солидна доза стряскащи моменти. Надяваме се, че не сме видели всички тях в трейлъра. Екранизацията, както може да се предположи, е модернизирана и ще се развива през деветдесетте години на миналия век и ще бъде с PG-13 рейтинг. Макензи Дейвис влиза в ролята на бавачка, която трябва да се грижи за две осиротели странни деца (Фин Улфхард и Бруклин Принс), живеещи в огромно имение. Поредица от странни събития започват да я карат да вярва, че къщата е обитавана от призраци.

Вижте обложката на българското издание на книгата и нейното официално описание:

the-turning-bg-cover-20191011

Животът на Майлс и Флора е привидно нормален. Въпреки че са осиротели, децата живеят в самотното имение Блай под грижите на млада и съвестна гувернантка. Скоро обаче мистериозни и призрачни явления започват да смущават нощите им… и постепенно да променят емоционалното и психологическото им състояние. Възможно ли е обаче злото да бъде проекция на нечия фантазия… или да бъде реална заплаха, примамена от своите хищни апетити към младежката невинност и наивност?

Нима сред мрачните кули и коридори на старата постройка се е скрило и дебне нещо, което не може да бъде проумяно и преборено чрез обикновения човешки разум?

Предлагаме ви също така да видите официалния плакат и няколко снимки:

the-turning-poster-1-20191011 the-turning-img03-20191011 the-turning-img01-20191011

The Turning” е режисиран от Флориа Сигисмонди („The Runaways”) по сценарий на Кери и Чад Хейс и Джейд Бартлет. Филмът е базиран на новелата „Примката на призрака ” на Хенри Джеймс. В ролите са Макензи Дейвис, Фин Улфхард, Бруклин Принс, Марк Хуберман, Барбара Мартен и други.

Премиерата е насрочена за 24 януари 2020 година.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2019-10-11 at 12:13

  Не им ли омръзна да правят едни същи тъпотии в различни опаковки, конвейр на макс!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-10-11 at 12:26

  Предвид режисьора и литературната основа – има основания за умерен хайп. Дано се получи сносно.

  Отговор

 • TTT
  2019-10-11 at 15:23

  Дано да се е получило нещо прилично. Аз специално тръгвам с по-ниски очаквания, все пак филмът от 61-ва е брутална класика и няма как да бъде доближен. Но да, с оглед на екипа, има шанс за нещо в положителния спектър.

  Отговор

Коментирайте