Трейлър и плакат на „Haunt“ на Скот Бек и Брайън Уудс

от на 2019-09-03
 

haunt

Фантастичната хорър-драма „Нито звук“ беше един от големите хитове на 2018 и не случайно в момента режисьорът Джон Кразински снима втора част (между другото, относително скоро разбрахме, че едно от новите лица – Брайън Тайрий Хенри, се е оттеглил от продукцията, а на негово място влиза Джимон Хонсу). Почти целият творчески екип на първия филм се завръща за това продължение с изключение на сценаристите Скот Бек и Брайън Ууд, които вместо това решиха да се захванат с друг проект, на който са и режисьори.

Става дума за „haunted house“ слашъра „Haunt“, в който, в навечерието на Хелоуин, група млади приятели се натъкват на атракционна „екстремна“ къща, обитавана от духове, която „обещава да се храни с най-дълбоките им страхове“. Нощта става смъртоносна, когато младежите с ужас осъзнават, че някои чудовища са истински.

Допълнителна информация и контекст получаваме от Брайън Ууд, който в интервю за Entertainment Weekly споделя:

Главният ни герой е Харпър – младо момиче, която е в ужасяваща връзка с насилствени отношения. Като положението става нетърпимо седмицата, преди Хелоин. Цялата идея е, мога ли да забравя и да си прекарам нощта чудесно, и да оставя всичко това зад гърба си? През цялото време си мисли, че нейният бивш я следва и дебне. Опитваме се да слеем историята на този герой с някои от тропите на слашъра.

Каква форма придобива всичко това на екран? Вижте в първия трейлър на филма, който дебютира преди няколко дни.

„Is this supposed to be scary?“ По нашите стандарти не е. Изглежда като абсолютна евтинийка и нищо в този трейлър не пробужда желание да видим филма. Може би само фактът, че продуцент е Илай Рот. Разбира се, че се шегуваме. Като ни представят Рот за някакъв „мастърмайнд“ на хорър жанра и умираме просто. Но може и да грешим. Може пък „Haunt“ да си заслужава в крайна сметка. Ще се ослушваме за коментари, които да потвърдят подобна възможност, разбира се, ако не забравим за този филм, в момента, в които пуснем тази новина.

Вижте и два постера.

haunt_poster-1-20190817 плакат

Режисьори и сценаристи на „Haunt“ са Скот Бек и Брайън Ууд („Нито звук“, „Nightlight“, „The Bride Wore Blood“). В ролите са Кейти Стивънс, Уил Бритън, Андрю Колдуел, Лорън Алиса МакКлейн и др.

Премиерата е на 13 септември.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте