След като миналата година Мел Гибсън спечели ценни точки в Холивуд с добре скроения и примерен военен филм „Възражение по съвест“, нещата сякаш се поуспокоиха за актьора и режисьор, който близо десет години беше в немилост заради скандалните си изказвания в нетрезво състояние. Преди дни обаче научихме, че Гибсън се е забъркал в едно от най-неприятните неща, които може да се случат в индустрията. Съдебен процес за правата на филм.

За наша радост не става въпрос за лични проблеми, а за професионални такива, което в никакъв случай не е успокояващо, но все пак има по-голяма надежда за успешен резултат. Делото се е задвижило покрай обещаващата продукция „The Professor And The Madman“, с която ви запознахме миналата година.Филмът проследява истинската история за създаването на Оксфорския английски речник. През 1857 г. професор Джей мс Мъри (Мел Гибсън) започва да съставя речника, като добавя повече от 10 000 думи, дошли от др. Уилям Майнър (Шон Пен) – затворник в лудница за криминално проявени.

Още тогава уточнихме, че Гибсън разработва историята от 1998 г. (след като печели два Оскара за „Смело сърце”), като този път на режисьорския стол сяда сценариста на „Апокалипто” – Фархад Сафиния. Всичко звучеше ужасно обещаващо и нямахме търпение за филма, докато преди няколко дни не научихме, че Гибсън влиза в съдебно дело със сътрудниците си от Voltage Pictures, които са нарушили множество точки от договора. Част от проблемите са, че Voltage не са предоставили обещания бюджет, не са платили продуцентска такса на Icon Productions и (може би най-неприятното), представили са в Кан неодобрен вариант на филма пред дистрибутори.

Предоставяме ви възможност, в случай, че ви е интересно, да разгледате част от самите документи. Ако ви мързи, основното е, че Гибсън и компанията му искат да си осигурят правата за филма. Има големи шансове да се получи, но лошата новина е, че сигурно няма да видим скоро „The Professor And The Madman“.

1-799bcff172 2-28bd3f5cf5 3-1aec95ddb8 4-6af776a21f 5-3f6eb4c6c5 6-e979ddb0bb 7-23ca5f111e 8-74de5a4529 9-0a97806b6b

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Успех в делата. Тези двамата като се съберат и правят шедьоври. И след пет години да излезе филма – темата пак ще бъде актуална, и така ще бъде разработена, та пак ще си заслужава.