Трейлър на втори сезон на „Касъл Рок” на Стивън Кинг и Дж. Дж. Ейбрамс

от на 2019-09-15
 

Първият сезон на продуцирания от Дж. Дж. Ейбрамс и вдъхновен от творчеството на Стивън Кинг психологически хорър сериал „Касъл Рок” („Castle Rock”) не беше тотално разочарование, но не беше и това, на което се надявахме. Надеждите за нещо по-добро сега се прехвърлят върху предстоящия втори сезон, чиято премиера е в края на октомври и чиито първи трейлър изглежда обещаващо.

Предвид, че „Касъл Рок” е антология, новият сезон ще разкаже съвсем различна история. В нейния център е добре познатата на всички почитатели на Краля на ужаса медицинска сестра „от ада“ от романа „Мизъри“ – Ани Уилкс. Официалният синопсис гласи, че „враждата между два ненавиждащи се кланове достига точката на кипене, когато назряващият психопат Ани Уилкс е принудена да остане в Касъл Рок“.

В ролята на Ани Уилкс влиза Лизи Каплан, която ще трябва да се сравнява с феноменалното изпълнение на Кати Бейтс в екранизацията на „Мизъри“ на Роб Райнър от 1980 г. Дали ще се справи с тази нелека задача? Вижте я в трейлъра и преценете.

Няма да възлагаме големи надежди, както се случи с първия сезон, за да не се разочароваме, но както казахме по-горе, трейлърът ни изглежда обещаващо и определено смятаме да дадем шанс на втория сезон. Обещаващо изглежда и изпълнението на Лизи Каплан, която е докарала качествено психопатско излъчване, което отдаваме на актьорските ѝ способности, не на това как изглежда по принцип. Засега сме доволни от това, което виждаме от нея.

Сред партньорите на Каплан са Тим Робинс, който не е Анди Дюфрейн от „Изкуплението Шоушенк“, както може да си помисли някой, а Реджиналд „Пап“ Мерил – герой от „Слънчевото куче“, който е собственик на магазин. В тази история той е глава на престъпната фамилия Мерил. Пол Спаркс ще бъде племенникът на Пап и наследник на бизнеса Джон „Ейс“ Мерил, който се появява в новелата „Тялото“, адаптирана в „Stand By Me“ на Роб Райнър, където ролята се изпълнява от Кийфър Съдерланд.

В останалите главни роли са Юсра Варсама като Надя Омар – доктор в болницата на Джирусълъм’с Лот (още един добре известен град от творчеството на Кинг), Баркхад Абди като по-големия брат на Надя, който иска да заздрави сомалийските връзки в тяхната общност, и Матю Алън като Крис Мерил – брата на „Ейс“, който се оказва хванат в центъра на конфликта (влошен от пристигането на Уилкс) между Мерил и сомалийците.

Премиерата на втори сезон на „Касъл Рок” („Castle Rock”) е 23 октомври.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2019-09-15 at 13:42

  Първият сезон не ме грабна, но става за едно гледане

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-09-16 at 09:32

  По-скоро по задължение ще го изгледам втория сезон.

  Отговор

 • X-Force
  2019-09-16 at 16:22

  Fool me once – shame on you, fool me twice – shame on me.

  Първият път се хванах на въдицата – не мисля да повтарям…

  Отговор

 • Suicidal
  2019-09-16 at 22:35

  Екстра си беше първият сезон. В този изглежда референциите към творбите на Кинг ще са много повече.

  Отговор

Коментирайте