Нов трейлър на „Ford v. Ferrari“ на Джеймс Манголд с Крисчън Бейл и Мат Деймън

от на 2019-09-16
 

Когато в началото на юни представихме първия трейлър на „Ford v. Ferrari“ (в някои европейски държави познат още и като „Le Mans ’66“, а у нас носещ атрактивното за масите заглавие „Пълно ускорение“), изразихме скептицизма си по отношение на аспирациите на Fox да позиционират филма в сезона на големите награди. Принципно силният творчески екип, воден от режисьора и сценарист Джеймс Манголд и двете звезди Мат Деймън и Крисчън Бейл, както и отличната визия са достатъчен атестат за награди, но не останахме с впечатление за нещо кой знае колко добро що се касае драматургията.

Е, изглежда, че сме сгрешили в първоначалната си оценка, защото отзивите за „Пълно ускорение“ от Телюрайд и Торонто са повече от отлични и абсолютно всички говорят за шансовете му за награди „Оскар“, при това не само за актьорски. Факт, който само може да ни радва, тъй като имахме огромно желание филмът да е добър и да ни изкефи.

Припомняме, че „Пълно ускорение“ разказва вдъхновената от действителни събития история на автомобилния дизайнер Карол Шелби (Деймън) и британския състезател Кен Майлс (Бейл), които през 1966 г. са наети от Хенри Форд II да създадат (от нулата и за 90 дни) кола, с която да победят Ферари на доминираното от тях състезание – 24 часа на Льо Ман.

Вижте най-новия трейлър на филма, който дава още по-добра представа за историята, изпълненията и както чуваме, за динамиката на филма.

И този трейлър ни допада – и визуално, и като ритъм, и като атмосфера. Също така, още повече се убеждаваме в химията между Мат Деймън и Крисчън Бейл, а ни се струва, че и образите им са добре изградени. Виждаме един добре направен „feel good” комерсиален филм с голям потенциал за успех в боксофиса. Все още продължаваме да не виждаме „Пълно ускорение“ като сериозен играч за награди, но ще се доверим на отзивите, все пак ние не сме гледали филма.

В допълнение вижте и най-новия плакат.

плакат

Режисьор на „Пълно ускорение” („Ford v. Ferrari“) е Джеймс Манголд („Walk the Line“, „Ескорт до затвора“, „Логан“), който е и сценарист наравно с Джейсън Келър, Джез Бътеруърт и Джош-Хенри Бътеруърт. В главните роли ще видим Крисчън Бейл, Мат Деймън, Катрина Балф, Трейси Летс, Джош Лукас, Джон Бърнтал, Рей МакКинън, Ноа Джуп и др.

Премиерата е на 15 ноември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Mad Max
  2019-09-16 at 14:56

  Изглежда страхотно. Манголд има добри неща, обаче има и страшни тъпотии, та дано да е успял да надскочи себе си с тоя филм.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-09-16 at 16:52

  Аз пък нямам грам желание дори трейлъра да гледам :(

  Отговор

 • ммда
  2019-09-16 at 17:44

  Историята и филмът са насочени изцяло към американската публика и там със сигурност ще го приемат добре.
  За никой автомобилен фен по света няма как да е тръпка да гледа 2 часа несгодите на „сплотен отбор“ американци, които на края, естествено побеждават всички европейци с „най-великата“ кола и оставят впечатление, че това е най-великата победа в Льо Ман (това е съдържанието и на целя филм, предполагам).
  Не, благодаря…

  Отговор

Коментирайте