Първи поглед към „Цветът от космоса“ по Х. Ф. Лъвкрафт на Ричард Станли

от на 2019-08-09
 
ричард станли

Ричард Станли

Новината, че легендарният жанров режисьор Ричард Станли („Hardware“, „Dust Devil“) се завръща към игралното кино след близо 30 години отсъствие, при това с адаптация на „Цветът от космоса“ („The Color Out of Space“) – едно от най-известните произведения на „бащата“ на космическия ужас и наш голям любимец Хауърд Филипс Лъвкрафт, е една от най-хубавите и приятни, които сме отразявали. Но, въпреки че покрай нея се развълнувахме сериозно, леко модерирахме нивото на ентусиазма и очакванията, тъй като и друг път подобни страхотни проекти са се разпадали – все още не сме преживели „At the Mountains of Madness”, отново по Лъвкрафт.

Сега обаче можем да отдъхнем и да си позволим да се изкефим максимално, тъй като получаваме първото твърдо доказателство (плаката не го броим – промо-постерите са най-голямата измама, по отношение на финалната реализация на един проект), че „Цветът от космоса“ наистина се случва. То идва под формата на първата официална снимка, която се появи по повод обявяването на пълния списък със заглавия от програмата „Midnight Madness“ на предстоящия фестивал в Торонто (който се очертава фантастичен), където ще е дебютът на филма.

Преди да видите снимката припомняме, че в „Цветът от космоса“ се разказва за мистериозна извънземна сила, която идва на Земята чрез метеорит, който се разбива в близост до фермата на младо семейство и причинява мутации на цялата флора и фауна (ако веднага се сещате за чудесния „Annihilation“ на Алекс Гарланд, приликите не са случайни), а хората полудяват или умират един по един.

coloroutofspace_0HERO

Изглежда прекрасно и нямаме търпение да видим трейлър. Също така нямаме търпение да видим и как ще изглежда Никълсъс Кейдж в главната роля. Малко е странно да сме толкова ентусиазирани за неговото участие, при положение, че последните години повечето му филми са толкова зле, че ни причиняват осезаема физическа болка, но след чудното си изпълнение в „Манди“, сме любопитни как ще се справи и с тази, подобна и изключително подходяща за маниакалния му стил, роля. Още веднъж, нямаме търпение!

За финал си припомнете официалния синопсис на „Цветът от космоса“:

Цветът от космоса“ е космически ужас за семейство Гарднър, които се преместват в отдалечена ферма в провинциална Нова Англия, за да избягат от забързаното ежедневие на XXI в. Докато те се адаптират към новия им начин на живот, странен метеорит се разбива в задния им двор, стопява се и прониква в почвата, оцветявайки  земята и време-пространството с неземни цветове. За свой ужас семейството открива, че извънземната сила причинява мутации на всичко, до което се докосне – растения в градината започват да добиват плод, който горчи, а животните се израждат по странен и зловещ начин – включително и тях самите.

Режисьор и сценарист на „Цветът от космоса“ („The Color Out of Space“) е Ричард Станли („Hardware“, „Dust Devil“), по едноименния разказа на Х.Ф. Лъвкрафт. В ролите са Никълъс Кейдж, Джоли Ричардсън, Маделин Артър, Брендън Мейър, Джулиан Хилиард, Елиът Найт, Корианка Килчър, Томи Чонг и др.

Премиерата е на фестивала Торонто през септември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Rockfan
  2019-08-09 at 11:35

  Напълно споделям ентусиазма ви :) !!! Извинявам се, ако спамя (вече коментирах видяното и под ъпдейта на UZUMAKI под предишната новина), ама просто наистина ми е мноооого любопитно какво ще се получи от този филм… И не знам защо, ама някак не мога да се отърся от някои мои съмнения и притеснения, основно свързани с това „осъвременяване“ и прехвърляне на оригиналната история на Лъвкрафт в 21-ви век…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-08-09 at 12:18

  Поздрав за всички фенове на „Hardware“: https://www.youtube.com/watch?v=f8Ne9sRcSrM :)

  Отговор

  • radi
   2019-08-09 at 14:10

   Тръгна порно с русокоси


  • UZUMAKI
   2019-08-09 at 14:20

   Извинявай за шока, сигурно си свикнал на порно с блондини.


  • k
   2019-08-12 at 23:15

   Хардуер не беше ли една дистопия, където една артистка сглаби без да иска чудовище? Ако е същият филм той ми е в топ-20


  • UZUMAKI
   2019-08-13 at 07:42

   Баш той е.


  • k
   2019-08-13 at 09:04

   Видях го наскоро качен . Обезателно ще го гледам пак. Още си спомням убийствената режисура, мрачна визия и дори еротичните моменти бяха стилни.


 • Dredd
  2019-08-09 at 15:25

  Чудесния, прекрасно, търпение – трите новинарски стълба на Дринов 😃

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2019-08-15 at 18:57

  Дано Кейдж да е поне на 90% брутален, сравнено с „Манди“!!! А проектът изглежда странен и нямам търпение да видя резултата!!

  Отговор

Коментирайте