Адам Уингард ще режисира сериал по „Смъртоносен хоризонт“ за Amazon

 

Amazon определено са решили да бъдат много сериозна конкуренция на гиганти като Netfix и HBO. Поръчките за нови сериали валят като проливен дъжд и вече се появяват проекти почти всеки ден. След като през май пуснаха прекрасния „Добри поличби“ по Тери Пратчет и Нийл Геймън, а през миналия месец дебютира и първият сезон на „The Boys“, сега те са се насочили към превърналия се в култ фантастичен ужас „Смъртоносен хоризонт” („Event Horizon“).

Припомняме, че „Смъртоносен хоризонт” се появява по кината през 1997 година и е дело на мразения от мнозина Пол У. С. Андерсън, който в началото на своята кариера все още правеше интересни филми. Той разказва историята на спасителния кораб „Луис и Кларк”, който трябва да разбере какво се е случило с титулярното космическо возило от заглавието. Въпросният кораб е изчезнал преди седем години и едва сега се появява обратно. Екипажът трябва да научи каква е съдбата на хората на борда и да разбули мистерията. Истината обаче се оказва много по-зловеща и мрачна от всички очаквания.

Amazon ще обединят усилията си с Paramount Television, за да освободят демоните на борда на „Смъртоносен хоризонт” и на малкия екран. Адам Уингард за момента е гласен за режисьор и изпълнителен продуцент на предстоящия сериал. Той е познат на масовата публика с работата си по американската версия на „Death Note“ и кошмарния „Blair Witch“, продължение на класиката от 1999 година „Проклятието Блеър”. През следващата година ще можем да оценим работата му и в наследника на „Годзила: Кралят на чудовищата“, където Годзила ще премери сили със самия Кинг Конг.

Както в много подобни случаи, информация на този етап липсва, но със сигурност това ще се промени през идните месеци. Адам Уингард ще си подели ролята на изпълнителен продуцент заедно с Джеръми Плат, Лари Гордън и Лойд Левин, като последните двама са продуценти и на оригиналния филм.

Страшно много харесваме „Смъртоносен хоризонт”, но не смятаме, че има нужда от нов прочит, още повече под формата на сериал. Разбира се, ще стискаме палци да се получи нещо хубаво и гледаемо, макар да ни съмнява, че ще успеят да пресъздадат повторно усещането за лудост и ужас, което видяхме преди повече от двадесет години. Все пак ще се постараем да ви държим в течение при раздвижване по темата.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Dredd
  2019-08-07 at 13:16

  Where we’re going, we won’t need eyes to see.
  Повече от двадесет години минаха, а ясно си спомям изжвяването в киното 🤗

  Отговор

 • Nick Gaidov
  2019-08-07 at 14:20

  Колко филма по DOOM излезнаха, имат да черпят идеи и да изкарат DOOM in Space 😂

  Отговор

  • Silentium
   2019-08-07 at 17:01

   Май тази година се появи втори :) Други не помня да е имало (ама то последният… по-добре да го няма, че и в България сниман :D)


 • k
  2019-08-12 at 23:21

  Смъртоносен хоризонт е чудовищен филм. Макар че се случвало сериал да е по-добър от филма / например животинско царство/ не мисля че тук ще проработи. Освен ако не доразвият мистерията, но за това ще им трябва отново Андерсън. Последният му фантастичен сериал не е никак зле. Но каквото и да правят шанса е минимален

  Отговор

Коментирайте