Първи тийзър трейлър на „Jojo Rabbit” на Тайка Уайтити

от на 2019-07-24
 

taika-waititi-slice-600x200

Да живее „визионистичността”!

В присъщия му небрежен и нахално-бъзиклийски стил любимият ни новозеландски режисьор Тайка Уайтити представи първите секунди от своя нов филм, наречени „teezer traylor” – и това, което виждаме, ни кара да очакваме с още по-голямо нетърпение фестивала в Торонто през есента. Защото именно там ще бъде премиерата на „Jojo Rabbit”, в който самият режисьор се подвизава пред камерата като Адолф Хитлер в сатирична история за времето на Втората световна война.

Стилът на Уайтити е уникален и разпознаваем, особено за феновете му, които са гледали не само мултимилионния „Тор: Рагнарок” – с него Уайтити покори Холивуд доста след като беше доказал способностите си на нестандартен творец и увлекателен разказвач. Ето как изглежда новата му изненада:

Странно или не, съвсем първият поглед към този „тейзър” предизвика асоциации с визуалния стил на Уес Андерсън и по-специално с неговия номиниран за „Оскар” „Царството на пълнолунието”. Колкото и да са оскъдни кадрите, те затвърждават надеждата ни, че крайният резултат ще бъде филм, който си е заслужавал очакването – не само заради звездния състав, на който е поверена историята, но и заради специфичната топлота, с която Уайтити подхожда към различни сюжети, свързани с тегобите на подрастващи младежи в различни времена.

Напомняме за какво става дума в тази драмедийна, „визионистична” и „анти-хейт” сатира на войната – едно германско момче-националист мечтае да стане част от Хитлеровата младеж и си измисля въображаем приятел. Само че той не е някой случаен персонаж, а самият Адолф Хитлер. В един момент светът на малкия се обръща с главата надолу, когато осъзнава, че в собствения им дом неговата собствена майка укрива малко еврейско момиче…

Режисьор и сценарист на „Jojo Rabbit“ е Тайка Уайтити („Тор: Рагнарок“, „What We Do In the Shadows“), а филмът е вдъхновен от романа „Caging Skies“ на Кристин Люненс. В главните роли ще видим Скарлет Йохансон, Сам Рокуел, Ребъл Уилсън, Томасин МакКензи, Роман Грифин Дейвис, Тайка Уайтити, Стивън Мърчант, Алфи Алън и други. Очакваме с нетърпение новия трогателен, сатиричен и обзалагаме се, забавен разказ за млади същества, които търсят своето място в непонятния свят на възрастните (припомняме, че и „Hunt For The Wilderpeople”, и „Boy” носят режисьорския подпис на Уайтити).

Sam-Rockwell-Jojo-Rabbit-700x300

Screen-Shot-2019-07-23-at-11.48.40-AM

7347fa19de693bfdcd945175ca6dafd1

След премиерата на филма в програмата на фестивала в Торонто – най-авторитетния филмов форум в света без конкурсна програма, на който публиката със своя вот избира кой филм заслужава да получи голямата награда, Fox Searchlight ще пуснат в разпространение „Jojo Rabbit” от 18 октомври 2019 година. Да видим как ще се пласира Уайтити с новия си филм в сезона на наградите…

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте