След известно забавяне (премиерната дата на филма беше променяна няколко пъти) доста очакваната от нас фантастична драма „Към звездите“ („Ad Astra“) на Джеймс Грей ще се появи на екран в началото на есента и беше време най-накрая да видим първия трейлър. Той се появи вчера и дава доста добра представа какво можем да очакваме от филма като тон, атмосфера и история.

Припомняме, че „Към звездите“ разказва за астронавта Рой Макбрайд (Брад Пит), който пътува до границите на Слънчевата система за да намери изчезналият си баща (Томи Лий Джоунс) и открива мистерия, заплашваща оцеляването на планетата ни. Неговото пътешествие ще разкрие тайни, които поставят на изпитание природата на човешкото съществуване и мястото ни във Вселената.

Не сме напълно разбити от този трейлър, както се надявахме, но той определено ни допада и загатва за сериозния потенциал на филма, който обещава да ни предложи всичко, което търсим в една качествена фантастика – богато тематично разнообразие, мистерия и интелектуални предизвикателства, лична и общочовешка драма, визуално пиршество и не на последно място, мъничко екшън. Разбира се, очакваме и качествена режисура и добри актьорски изпълнения, каквито, съдейки по видяното, „Към звездите“ притежава. Нямаме търпение да видим филма.

Вижте и официалния тийзър постер.

плакат

Режисьор на „Към звездите“ („Ad Astra“) е Джеймс Грей („Малката Одеса“, „Господари на нощта“, „Изгубеният град Z“), който е и сценарист заедно с Итън Грос („Fringe“). В ролите са Брад Пит, Томи Лий Джоунс, Лив Тайлър, Рут Нега, Доналд Съдърланд, Рави Капур, Джон Ортиз и др.

Премиерата е на 20 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Започнах с прозявка докато го гледах, по средата почнах да се ентусиазирам и накрая бях на meh mode. Ще видим – може и да изненада приятно.

    1. Като резултати едва ли, но според мен ще е по-жив, по-действен. Интерстелър имаше много приспиващи моменти. Иначе го харесвам.

  2. Уау! Обожавам тази тематика и определено съм в очакване на премиерата! На Нолан никой не може да му отнеме неговото си, тук си личи дори по стила на музикалния съпровод, че режисьорът е бил вдъхновен от „Интерстелар“. Мисля, че ще е една от изненадите на годината!

  3. Според мен ще е по-добре
    да не прилича на ,,Интерстелар“
    Но разбира се няма как да се
    избегне усещането за ,,Одисеята
    на Кубрик“, надявам се филмът да
    е режисиран в онази класическа
    форма от седемдесетте където са
    важни героите, а не специалните
    ефекти, които би трябвало да са фон.

  4. Интерстелар беше добър, но само един момент не го постави при мен за 5/5. Когато влизаха в черната дупка първия път бе все едно са на екскурзия.
    Има нужда от качествена научна-фантастика. Омръзна ми от говорещи трупи, джуджета унищожаващи исполини, слабоумни орки и тъпи фентъзита. Време е за нещо добро. Тук се надявам да го видим.