Paramount представиха първия трейлър на дълго подготвяния фантастичен екшън-трилър „Близнакът“ („Gemini Man“), който след близо 20 години престой в „development hell”, най-накрая намери реализация на екран под режисьорското ръководството на носителя на „Оскар“ Анг Лий и с участието на звездата Уил Смит, който, както подсказва заглавието, ще видим в двойна роля (sort of?).

Ако сте пропуснали предишните ни новини по темата, „Близнакът“ разказва за изключително опитния, но застаряващ убиец Хенри Броган (Смит), който трябва да се изправи срещу най-силния си и привидно непобедим противник – свой клонинг, който е с 25 години по-млад и в значително по-добра форма.

Вижте каква форма придобива историята в първия трейлър.

Не ни допада тази музика. Смятаме, че модата с бавни кавъри на стари хитове се изтърка сериозно, но е по-добре от хип-хоп – друга доста дразнеща тенденция при трейлърите. Може би така искат да ни кажат, че това ще е по-сериозен и дълбок филм, с интересни теми и комплексни герои, а не просто екшъния за убиване на два часа в киното. Анг Лий има потенциал да предложи добър филм, да се надяваме, че няма да разочарова. Фенове сме на предишния му опит в комерсиалното кино, само искаме този път да е по-категоричен.

Относно подмладяването на Уил Смит – сцената, в която камерата се върти около него, докато му лекуват раните, не ни изглежда никак добре и „uncanny valley“ ефектът ни вади от филма, но в някои от другите сцени изглежда фантастично. Надяваме се до премиерата на филма съвсем да изпипат нещата, но с този HFR ще трябва бая да се постараят, тъй като той допълнително утежнява ситуацията, като прави всичко да изглежда като „телевизионен театър“.

И да, Анг Лий има нестихващо желание да снима на HFR – информацията тук е, че ако не целият филм, то доста от сцените в „Близнакът“ са заснети на 120 кадъра в секунда (и се очаква да се прожектират на толкова, точно както беше и с „Billy Lynn’s Long Halftime Walk“), което се вижда и в трейлъра. Ние лично може и да сме малцинство, но поне засега не сме убедени в предимствата на HFR (чували сме ги всякакви за „по-близкото до реалността“, „по-малка умора на очите и липса на главоболие при 3D-то“ и прочее „мъмбо-джъмбо“) и „стерилният“ вид на тези филми все още ни е далеч от това, на което казваме кино.

Ето какво споделя Лий за технологията, Смит и филма като цяло:

Тази история не би могла да бъде разказана от киното, каквото го познаваме. Но благодарение на невероятните дигитални технологии, не само можем да видим по-младия и по-стария Уил Смит заедно на екран, но можем и да съпреживеем историята на много по-дълбоко ниво. Късметлия съм, че мога да експериментирам и да тествам границите на дигиталното кино. Щастлив съм и че мога да работя с двама Уил Смит. Единият е много обигран, другият – темпераментен и откровен до болка. Тук Уил е в най-добрата си форма. Когато двамата се съберат на екран, се получава истинска магия. Освен това огромните усилия и техническите заложби на екипа да създадат една нова киноестетика са едновременно вдъхновяващи и затрогващи. Наистина се надявам този филм да създаде ново кинопреживяване за феновете по света.

И ние се надяваме. А сега вижте една снимка и официалния тийзър постер (ако не знаехме за подмладяването, щяхме да помислим, че Уил Смит се е излъгал за още един съвместен проект със сина си Джейдън).

MV5BZDYxOWFiNTQtYjI0Ny00MmRhLTg2ZGMtODliMzc0MjZkZDk1XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SY1000_SX1500_AL_

d41wubbucaac5vj

Режисьор на „Близнакът“ („Gemini Man“) е Анг Лий („Животът на Пи”, „Тигър и Дракон”, „Планината Броукбек”) по сценарий на Дейвид Бениоф, Били Рей и Дарън Лемке. В ролите са Уил Смит, Клайв Оуен, Мери Елизабет Уинстед, Бенедикт Уонг, Дъглас Ходж, Ралф Браун и др.

Премиерата е на 4 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Това определено няма да се гледа. Първо е пълна глупост, второ изглежда тотално евтино, все едно е снимано за Халмарк и трето и музиката и трейлъра са абсолютно кретенски. Уил Смит иначе един добър актьор продължава да не си подбира адекватно ролите. Продължава да се снима във все по големи кретении… И тук не прави изключение, но щом е рекъл да копае дъното….

  2. Тези дни видях плаката, ама с много лошо качество, и ми се стори, че срещу Уил Смит е Джейдън Смит…… и се стреснах…… оная Шаламаянова простотия не им ли е достатъчна.
    То се оказа, CGI млад Уили

  3. Сцена с М134 Gatling Gun в HFR ? Предполагам Ang Lee иска да вкара силна доза реализъм в екшън сцените с тези 120 FPS 😀 Това работи, но ще трябва да се заиграе с истинските играчки от старата школа.

    1. Скай, съдейки по Шрьодингер коментара на Ради, май си само ти, да ?