Нов трейлър на „Shazam!” със Закъри Леви и Марк Стронг

от на 2019-03-05
 

Месец преди премиерата на филма, най-накрая получаваме втори трейлър на „Шазам!“ („Shazam!“), който се очаква да внесе малко повечко хумор и закачки в по-мрачната, разширена филмова вселена на DC.

Припомняме, че Шазам (Закъри Леви) се явява супергеройското алтер-его на Били Батсън (Ашър Ейнджъл), който след като могъщ магьосник го призовава и му дарява способността да се превръща в зрял мъж, трябва с помощта на най-добрия си приятел Фреди Фрийман (Джак Дилън Грейзър) да се справи със силите на злото, олицетворени от д-р Тадеус Сивана (Марк Стронг).

За разлика от много други втори трейлъри, този не разкрива повече детайли за сюжета и героите и не разяснява митологията, а отново залага изцяло на илюстрирането на нетипичния и забавен тон на „Шазам!“. Нещо, което лично ние приветстваме – не искаме за пореден път целият филм да ни бъде разказан в рекламите, но се надяваме да не виждаме абсолютно всички смешни моменти, защото при някои трейлъри го има и това.

Предвид, че този трейлър не предлага нищо кой знае колко повече от предишните реклами (първият трейлър и удължения телевизионен спот), ще се повторим като кажем, че определено „Шазам!“ изглежда по-свежо и различно в сравнение с повечето модерни комиксови филми. Това едва ли автоматично ще го направи добър филм, но пък може да е прилично развлекателен, каквато, струва ни се, е и целта му. Бонус ще бъде, ако предложи някакви интересни теми и мета-коментари на жанра.

За финал ви предлагаме официалния синопсис и един старичък, фестивален постер, който не сме отбелязвали до момента.

Всички имаме супергерой дълбоко в себе си, нужна е просто малко магия, за да излезе наяве. В случая с Били Батсън е нужно просто да извика Шазам! и 14-годишното осиновено хлапе се превръща във възрастен супергерой, всичко това благодарение на древен магьосник. Все още дете по сърце, заключено в божественото тяло на Шазам, Били започва да се забавлява с новите си способности, тествайки лимита им. Той ще трябва да се учи бързо, за да може да се справи със смъртоносните сили, контролирани от д-р Тадеус Сивана.

плакат

Режисьор на „Шазам!“ („Shazam!“) е Дейвид Ф. Сандбърг („Не гасете светлината“), по сценарий на Хенри Гейдън („Earth to Echo“). В ролите са Ашър Ейнджъл, Закъри Леви, Джак Дилън Грейзър, Марк Стронг, Джимон Хонсу, Адам Броуди, Мишел Борт и др.

Премиерата е на 5 април.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Iron Fist
  2019-03-05 at 10:42

  Изглежда като някаква пародия на Супермен :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-03-05 at 18:11

  Ако Бог е рекъл, това ще е доста прилично-иронично супергеройско кино.

  Отговор

 • X-Force
  2019-03-05 at 20:52

  Нищо против филма нямам – ще го гледам от интерес, но ми е забавно как DC все се славят със своите dark and gritty герои и истории, а в последните години наблюдаваме само комедийни шарении с цел угаждане на по-широка аудитория. Дано Joker е по-сериозен поне…

  Отговор

 • Koahin
  2019-03-06 at 13:05

  „Дано Joker е по-сериозен поне…“

  Very poor choice of words.

  Отговор

Коментирайте