MV5BNzY5ZjZiMDgtZTc4Zi00ZGMzLTkxZjAtZTYxMjBkZmJmOTBhXkEyXkFqcGdeQXVyNDQxNjcxNQ@@._V1_

Точно половин година измина, откакто видяхме показаната на Comic-Con първа и до този момент последна реклама на следващата стъпка в изграждането (или по-скоро в заздравяването) на филмовата вселена на DC – „Shazam!“, и по тази причина няма как да пропуснем да отбележим удължения телевизионен спот, който се появи вчера.

Припомняме, че Шазам (Закъри Леви) се явява супергеройското алтер-его на Били Батсън (Ашър Ейнджъл), който след като могъщ магьосник го призовава и му дарява способността да се превръща в зрял мъж, трябва с помощта на най-добрия си приятел Фреди Фрийман (Джак Дилън Грейзър) да се справи със силите на злото, олицетворени от д-р Тадеус Сивана (Марк Стронг).

За разлика от споменатия Comic-Con трейлър, фокусиран върху това да обясни естеството на Шазам и да представи малко по-нетипичния и забавен тон на филма, новият спот загатва, че в „Shazam!“ освен (глуповати) хуморески, ще има и доволно количество от традиционния за комиксовите адаптации екшън. Вижте.

Въпреки многото познати жанрови тропи, които прозират още на ниво трейлър, „Shazam!“ определено ни звучи и изглежда като нещо по-различно и свежо в сравнение с повечето модерни комиксови филми. Не очакваме някакви откровения, а да се позабавляваме, пък ако във филма намерят място някакви интересни теми и (мета) коментари на жанра, супер. Нека обаче първо видим малко по-подробен трейлър.

Оставяме ви с официалния синопсис и един постер.

Всички имаме супергерой дълбоко в себе си, нужна е просто малко магия, за да излезе наяве. В случая с Били Батсън е нужно просто да извика SHAZAM! и 14-годишното осиновено хлапе се превръща във възрастен супергерой, всичко това благодарение на древен магьосник. Все още дете по сърце, заключено в божественото тяло на Шазам, Били започва да се забавлява с новите си способности, тествайки лимита им. Той ще трябва да се учи бързо, за да може да се справи със смъртоносните сили, контролирани от д-р Тадеус Сивана.

shazam_ver3_xlg

Режисьор на „Shazam!” е Дейвид Ф. Сандбърг („Не гасете светлината“), по сценарий на Хенри Гейдън („Earth to Echo“). В ролите са Ашър Ейнджъл, Закъри Леви, Джак Дилън Грейзър, Марк Стронг, Джимон Хонсу, Адам Броуди, Мишел Борт и др.

Премиерата е на 5 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *