Кристофър МакКуори ще режисира следващите два филма от „Мисията невъзможна“

от на 2019-01-15
 

Повече от очевидно е, че Том Круз и сценаристът и режисьор Кристофър МакКуори  се харесват и работят добре и успешно заедно – освен „Мисията невъзможна“ общите им проекти включват „Валкирия”, „На ръба на утрешния ден”, „Джак Ричър” и предстоящия „Топ Гън: Маверик“ (а има и слухове, че МакКуори  неофициално е бил сценариен доктор на още доста от филмите на Круз) – и има логика да искат да го правят и в бъдеще.

И предвид факта, че с „Престъпна нация“ и „РазпадКристофър МакКуори създаде прецедент, като стана първият режисьор с два филма от поредицата „Мисията невъзможна“, както и това, че „Разпад“ се превърна в най-касовата „Мисия“ до момента, както в САЩ, така и по света, не е голяма изненада, че Paramount и Том Круз са поканили МакКуори отново да се завърне към франчайза, при това ударно.

Variety съобщават, че Кристофър МакКуори е подписал договор да напише и режисира и следващите два филма от поредицата „Мисията невъзможна“ (седма и осма част), които ще бъдат заснети „back-to-back“ (подобно на „Завръщане в бъдещето“ 2 и 3, „Властелинът на пръстените“ и „Отмъстителите: Война без край“ и „Краят“) за да се „възползват от популярността на поредицата“, която е доста висока в момента. Премиерните дати на филмите ще са съответно през лятото на 2021 г. за „Мисията невъзможна 7“ и лятото на 2022 г. за „Мисията невъзможна 8“.

Информацията беше потвърдена и в социалните канали, както на Кристофър МакКуори, така и на Том Круз:

Неведнъж сме заявявали, че сме големи фенове на „Мисията невъзможна“ и намираме последните два филма на Кристофър МакКуори – „Престъпна нация“ и „Разпад“, за едни от най-добрите в поредицата и предполагаме, че ще се изкефим подобаващо на това, което се очертава като епична история в две части (подобно на предните две, но планувано от самото начало).

Няма как обаче да не изразим и разочарованието си, че един от най-яките отличителни белези на „Мисията“ вече е в историята – това всеки филм да бъде режисиран от различен режисьор и да има свой собствен стил. В края на 2022 г. МакКуори ще има точно толкова филми от поредицата, колкото ще са тези с отделните режисьори – на Брайън Де Палма, Джон Ву, Дж. Дж. Ейбрамс и Брад Бърд.

Както винаги, ще следим развитието по темата.

коментари
 
Отговорете »

 
 • SkyT'Hunter
  2019-01-15 at 12:48

  Последната „мисия“ беше много изпипана, майсторското водене на камерата и реалните каскади вкараха доста зрители в киносалоните, така че си беше очаквано да има продължения.

  Отговор

 • Наум Преславски
  2019-01-15 at 15:39

  Не отново….

  Отговор

 • X-Force
  2019-01-15 at 17:13

  Направо подскочих от кеф като прочетох новината снощи – евала!!! Мога да гледам „Мисии“ с Круз и МакКуори до откат!

  Да, щеше да е супер всяка мисия да е с различен режисьор, но според мен това ще са последните филми с Круз в главната роля. Оттам нататък ще дойде нов главен герой, а Круз ще е като М в Джеймс Бонд – наставник, който ще събира дупета в киносалоните, но няма да прави каскади. Тогава да викат нови режисьори и да си експериментират колкото искат.

  Отговор

  • radi
   2019-01-15 at 17:42

   Ще се пенсионира подобаващо


  • SkyT'Hunter
   2019-01-15 at 18:43

   Невероятен чавек, актьор и каскадьор е Том Круз! Симбиозата му с МакКуори дава невероятни плодове. Дано само да не свърши трагично земния си път, докато се опитва да скочи от совалка в подводница, че като го гледам – батко Том става все по-брутален с напредване на годините! Иначе му пожелавам дълъг живот и да стои далеч от болниците.


  • X-Force
   2019-01-15 at 21:44

   Да, дано не му се случи нищо, че с тия каскади и възрастта му става доста опасно. Човекът в момента се учи да пилотира изтребител, за да заснеме Топ Гън, до скоро се учеше как да пилотира хеликоптер за Fallout, а веднага след Топ Гън ще прави още каскади не за 1, а за 2 „Мисии“…. Жив и здрав – няма друг като него!


 • SkyT'Hunter
  2019-01-15 at 23:34

  Гледам, че между 18-31 януари „Арена“ ще правят извънредни прожекции на някои заглавия от 2018, между които е и „Разпад“. Ще си доставя това удоволствие отново, въпреки, че ще е в малките зали :)))) !

  Отговор

 • Черна патка за Хак Снайдър
  2019-01-15 at 23:34

  И тоя го показа на малоумниците от Уорнър брос. Решението му значи и край на надеждите на Том Круз като Зеления фенер.

  Отговор

 • Plamen
  2019-01-16 at 01:08

  Супер новина!
  Единствено не знам, що за чудо ще върши Том в следващите филми като се има предвид, че във всяка нова мисия каскадите са по-луди от предишната.

  Отговор

 • Milbo
  2019-01-16 at 04:20

  God bless !
  Том Круз върви неумолимо към място на което са били и други преди него …
  Ако го питаме кое е по-важно: да вярваме или да се съмняваме, подозирам какъв би бил отговорът му.

  По време на побоя в банята в последния филм той показа слабост, която ми се стори някак си на място.
  Това не накара Итън Хоук да пре-дефинира ‘мисията’ си, обаче…
  И Tом Круз няма намерение да го прави.
  As always he wants to achieve something really great.
  To do that without danger in his case is simply not possible.
  ‘Never was anything great achieved without danger.’ wrote Nicholo Machiavelli.
  Mission impossible then is, really, all about danger. This is it.

  Отговор

Коментирайте