Трейлър на продуцирания от Джеймс Гън „Brightburn“ с Елизабет Банкс

от на 2018-12-09
 

Brightburn“ разказва за бездетно семейство в провинциална Америка, което дълго време се моли да бъде благословено с рожба. Една нощ молитвите на двамата съпрузи са чути и те получават „дар“ от небесата. Сред останките на паднал „метеорит“ те намират бебе, което решават да отгледат като свое. Детето обаче не принадлежи на нашия свят и скоро започва да проявява свръхспособности.

Ако кажете, това е Супермен, ще сте напълно прави. Само че „Brightburn“ обръща до болка познатия сюжет и вместо в символ на надежда за човечеството, извънземното дете се превръща в заплаха. Или както се казва в официалната информация, филмът е „startling, subversive take on a radical new genre: superhero horror”. Продуцент е Джеймс Гън („Slither“, „Пазители на галактиката“), който е основна творческа сила зад проекта, с режисурата се нагърбва Дейвид Яровески („The Hive“), а сценарият е дело на Брайън Гън и Марк Гън.

Вижте първия трейлър, който, въпреки че дори и визуално повтаря познати елементи от историите за изгубения син на Криптон, все пак успява да изглежда свежо и доста ясно да илюстрира идеята на създателите на филма.

Не сме „уау!“, но определено имаме желание да гледаме „Brightburn“ на кино. Не виждаме често подобни филми за супергерои – последният, за който се сещаме, е доста приятният „Хроники“ на Джош Транк. А „Brightburn“ има и още няколко плюса, най-важните от които са Джеймс Гън и хорър елементите. Щом тези две неща ги има, бихме гледали всичко, какво остава за подобна любопитна (макар и привидно ужасно очевидна) трактовка на познати тропи.

Режисьор на „Brightburn“ е Дейвид Яровески („The Hive“), а сценарият е дело на Брайън Гън и Марк Гън. Продуцент е Джеймс Гън. В ролите са Джаксън А. Дън, Елизабет Банкс, Меридит Хенгър, Дейвид Денман, Мат Джоунс, Грегъри Алън Уилямс, Дженифър Холанд и др.

Премиерата е 24 май 2019.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ivcho
  2018-12-09 at 22:10

  Няма да е хубав този филм.

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2018-12-09 at 22:55

  Няма да го гледам, дори и да няма какво друго да правя. Особено на кино. През пролетта на 2019г. ще има много по-стойностни заглавия на големия екран.

  Отговор

Коментирайте