Официален поглед към римейка на „Детска игра“ и подробности около сериала за Чъки

 

chucky-001-2018-20181107

Невероятно е как в последно време не спираме да пишем новини свързани със стари хорър франчайзи – „Хелоуин„, „Петък 13-ти„, „Кошмари на Елм Стрийт„, „Писък„. Сега е ред да отразим и последните новости около поредицта за маниакалната кукла убиец Чъки, в която, както ви съобщихме преди време, се готвят сериал и римейк на оригиналния филм „Детска игра“.

По случай 20-годишнината на „Булката на Чъки“, създателят на поредицата Дон Мансини загатна какво да очакваме в телевизионния сериал:

Определено завършихме „Култът на Чъки“ с няколко отворени възможности за продължения, които ще развием в сериала. Това не е случайно, а е планирано, имайки предвид че телевизионният формат най-добре може да отговори на всички въпроси. Същевременно сме изградили цял нов свят, пълен с нови герои, за които не можем да кажем нищо на този етап. Замислихме се как е възможно след седем филма не само да променим жанра, но и да изненадаме феновете? Този проект ще е като голямо платно, на което ще обрисуваме новите герои и техните взаимоотношения.“

Дейвид Кършнър, който е отговорен за дизайна по куклите на Чъки и Тифани, допълни:

Единственото, което мисля, че можем да споделим на този етап е, че концепцията от първия филм – „играта“ между дете и кукла – ще присъства и тук.

seed-of-chucky-2018-20181107

Имаме пълна вяра в Мансини и компания, и сме сигурни, че проектът им ще бъде интересен за гледане. Да не говорим, че сериалът ще ни даде повече Чъки отвсякога, което може само да ни радва. За съжаление не можем да кажем същото за другия проект в поредицата.

В момента се провеждат снимките на планираният римейк на „Детска игра“ във Ванкувър и вече официлано можем да добавим няколко нови имена към списъка с актьори – Беатрис Китсос („The Exorcist“) и Тай Консильо („Wonder„), които ще играят Фелин и Пъг респективно. Героите им ще са приятели на Анди Баркли от оригиналния филм и ще се присъединят към останалия каст, състоящ се от Обри Плаза (в ролята на Карън) и номинираната за награди „Еми“ и „Тони“ Брайън Тайри Хенри в ролята на Майк.

Все още не се знае дали името на куклата убиец ще се запази, но е потвърдено, че новата версия на Чъки ще е дефектна играчка, чийто програмен код е хакнат, за да няма лимит на нейното желание да се учи и да упражнява насилие. Официалното резюме на филма гласи:

„Детска Игра“ проследява майка (Плаза), която подарява за рождения ден на сина си (Бейтман) кукла, без да е наясно за злокобния й произход.“

По време на същото интервю с Мансини, той споделя интересна информация около първоначалните идеи за рестартиране на франчайза:

Преди години Universal имаха интерес към римейка, но след неуспеха на римейковете на „Петък 13-ти“ и „Кошмари на Елм Стрийт“ те се оттеглиха. Компанията не беше напълно инвестирана в идеята. В последствие решихме, че „Проклятието на Чъки“ може да служи едновременно като продължение и рибуут на поредицата, без да нарушава смислово митологията.

Продължаваме да гледаме с огромен скептицизъм към този рибуут и нямаме никакви надежди, че ще видим нещо сносно. И все пак ще следим развитията около поредицата. Интересно ще е кой от двата проекта ще се окаже по-качествен и харесван от феновете.

Дейвид Каценбърг и Сет Греъм-Смит („То”) ще продуцират, на режисьорския стол ще седне Ларс Клевбърг („Polaroid”), а сценарият е дело на Тайлър Бъртън Смит („Kung Fury“, „Quantum Break“). Премиерата е насрочена за 2019 година, а в завършек ви предлагаме и първият официален поглед към филма.

childs-play-reboot-chucky

коментари
 
Отговорете »

 
 • Milbo
  2018-11-11 at 00:22

  Този Чъки има ли нещо общо с Чоки от една книга, която ми бе любима навреемето ?…

  Не разбрах за какво става дума по-горе – за филм ли някакъв е думата ?

  All these names – as if the idea is to say something – but at the end there is nothing ….besides noise.
  How can one manage to stuff about 30 different personal names and titiles in about as many lines of text ?
  This is a clearly ridiculous approach to anything ….
  Say one name, brother, and make it count – say sth that matters …

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-11-11 at 02:41

  Хаха, Чоки, хаха, Милбо ?

  Отговор

 • radi
  2018-11-11 at 03:55

  Дано се получи римейка. Има потенциал

  Отговор

  • radi
   2018-11-11 at 04:06

   Преди години имаше слух, че главна роля ще бъде оня пич от Кървавият Свети Валентин и сериалa Supernatural


Коментирайте