Първи трейлър на „Vox Lux” на Брейди Корбет с Натали Портман и Джуд Лоу

 
They wanted a show. I gave them a show.

They wanted a show. I gave them a show.

Вече ви представихме обстойно втория режисьорски проект на актьора, режисьор и сценарист Брейди КорбетVox Lux”. Днес вниманието ни е отправено към първия официален трейлър на лентата, чиято премиера бе на 75-ия филмов фестивал във Венеция и остави мнозина критици във възторг. Филмът тръгва по екраните на избрани кина от 7-и декември, като се очаква през следващите седмици да получи по-широко разпространение. Припомнете си какво гласи официалния синопсис:

Вторият филм на Брейди Корбет като сценарист и режисьор проследява пътя на неговата героиня от трагедията, която се случва в зората на нейното съзряване, до славата, която е определяща част от нейния живот впоследствие. С участието на Натали Портман и Джуд Лоу, „Vox Lux” е едновременно история, изучаваща в дълбочина едно човешко същество и взаимоотношенията му със света, а също и внимателно наблюдение върху културните промени, които оформят цели поколения.

Vox Lux” започва в 1999 година, когато сестрите-тийнейджърки Селест (Рафи Касиди) и Елинор (Стейси Мартин) оцеляват в една жестока сеизмична трагедия. Те композират и изпълняват песен, разказваща за преживяното и от катастрофата се ражда нещо прекрасно и предизвикващо катарзис, както и тяхната кариера. Сестрите привличат вниманието на един амбициозен мениджър (Лоу) и бързо са изстреляни към славата и богатството – Селест става звездата, а Елинор – творческата сила. Във втората част на филма действието се развива през 2017 година, когато Селест вече е на 31 (в ролята тук влиза Портман), самата тя е майка на тийнейджърка (отново Касиди) и се опитва да балансира кариерата си, изпълнена със скандали, когато друго нещастие, предизвикано от насилствен акт, привлича вниманието й.

Ето го и обещания трейлър:

Имайки предвид синопсиса и отличния фестивален прием на „Vox Lux”, този трейлър идеално подплатява усещането, че ни очаква един добър, богат и авангарден филм. Това, че ще станем свидетели на завръщането на „Черният лебед“ под нова форма също.

8 години след като получи своя „Оскар“  за „Най-добра актриса“ (както и Златен глобус, БАФТА и още десетки отличия, излишно е да споменаваме за коя роля) на сцената на Kodak Theatre, сияеща и бременна от своя съпруг – хореографът и бивш директор на Парижката опера и балет Бенджамин Милпие, критиката гласи Натали Портман да получи поредната си номинация от академията – този път за актриса в поддържаща роля тъй като тя застъпва ролята на Селест в зряла възраст от средата на филма.

Едно от многото отлични ревюта за филма и изпълнението ѝ гласи:

Vox Lux“ е силен, обсебващ филм, защото присъствието на Портман е силно и обсебващо – не можеш да отвърнеш очи от нея, дори и ако понякога ти се прииска. Портман е безстрашна, давайки всичко от себе си за роля, която изисква точно това и нищо по-малко.

В допълнение на всичко и участието на любимия ни и неустоим Джуд Лоу, за който това е вторo партньорство с Натали (няма как да ги забравим след “Отблизо”) още повече подклажда пламъкът на желанието ни да гледаме този филм (на голям екран) час по-скоро. Да си го пожелаем!

плакат

Режисьор и сценарист на „Vox Lux” e Брейди Корбет.  В ролите освен Портман и Лоу ще видим още Рафи Касиди, Дженифър Ел и Стейси Мартин. Саудтракът е дело на Sia (Сия Кейт Изобел Фърлър).

Щатската премиера е на 7-и декември.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте