Пълен трейлър на „Searching for Ingmar Bergman” на Маргарете фон Трота

от на 2018-10-22
 

Премиерата на най-новата документална творба на Маргарете фон ТротаSearching for Ingmar Bergman” беше в програмата на Кан, в селекцията „Cannes Classics”. Посветен на 100-годишнината от рождението на прочутия шведски магьосник, който в продължение на повече от половин век сътворява незабравими образи, филмът прави опит за по-сериозен поглед върху живота на Ингмар Бергман и неговите творчески вдъхновения. Представени са ключови сцени и теми-лайтмотиви, които се появяват във филмите му, поставен е акцент върху ролята на Кралския драматичен театър в Стокхолм в живота на режисьора, както и на много други детайли, обособили неговия път в изкуството и оказали сериозно влияние върху творбите му.

До момента филмът на Маргарете фон Трота е представен на доста филмови форуми – в Хонконг, Карлови Вари, Рейкявик, Ню Йорк; представен е в Швеция, както и в няколко германски града преди пускането му там в разпространение през лятото. За момента на кино могат да го видят и почитателите на документално кино и Бергман в Швейцария, Франция, Португалия и Дания.

Ето какво гласи официалният синопсис на „Searching for Ingmar Bergman”:

По повод 100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман, световно известната режисьорка Маргарете фон Трота прави изследване на неговия живот и творчество през погледа и думите на най-близките му сътрудници, както и през очите на ново поколение кинаджии. Този документален филм представя ключови елементи от наследството на Бергман, като проследява темите, познати от филмите му, и ни води на места, които са били от изключително значение за творческите постижения на режисьора…

searching-for-ingmar-bergman-poster-2-20181022 плакат

Партньори на Маргарете фон Трота в режисирането на този филм са Феликс Мюлер и Бетина Бьолер. В „Searching for Ingmar Bergman” се появяват с интервюта Лив Улман, Рубен Йостлунд, Оливие Асаяс, Карлос Саура, Жан-Клод Кариер и много други. Oscilloscope Labs предвижда пускането на филма в разпространение в избрани киносалони в Щатите от 2 ноември 2018. Надяваме се да има достатъчно почитатели на творчеството на Ингмар Бергман в САЩ, които да оценят по достойнство този филм. Родините фенове пък могат да се насадят на няколко избрани творби на Бергман на предстоящата Киномания.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте