Сам Рокуел и Мишел Уилямс в сериала на FX, посветен на Боб Фоси

от на 2018-07-26
 

Хората в екипа на FX не си губят времето – в самото начало на месец юли споделихме с вас новината, че Сам Рокуел ще се превърне в легендарния хореограф и режисьор Боб Фоси, а ето, че вече има и още подробности по проекта. Ще бъдат подготвени осем епизода, в основата на които ще е романтичната и творческа връзка между Фоси и Гуен Върдън, а втората главна роля ще бъде поверена на Мишел Уилямс. Сценарият на пилотният епизод ще бъде написан от Стивън Левинсън („Dear Evan Hansen”),  Томас Кейл („Hamilton”) ще бъде негов режисьор, а двамата плюс Лин-Мануел Миранда ще влязат в ролите на изпълнителни продуценти. До този момент всичко изглежда повече от вдъхновяващо, като авторите са си осигурили възможност да направят адаптация на биографията „Fosse”, написана от Сам Уосън, но мини-сериалът все още си няма официално име. Ето какво гласи синопсисът на проекта:

Поредицата от осем епизода, създадена по биографията на Боб Фоси с автор Сам Уосън, ще разкаже историята на единственото по рода си партньорство между Боб Фоси и Гуен Върдън. Той беше режисьор с изключително въображение, както и един от най-влиятелните хореографи, майстор на постановки в театъра; тя беше една от най-великите танцьорки на Бродуей за всички времена. Заедно те успяха да променят представата за забавление в Америка, като цената бе висока. Чрез хореографията на Боб Фоси, поредицата ще надникне в тъмните кътчета на шоу-бизнеса, за да открие цената, заплатена в преследване на величието, както и страданията, понесени в името на изкуството.

Sam-Rockwell-01

Любопитен детайл е също фактът, че като един от изпълнителните продуценти в екипа на поредицата се включва и Никол Фоси, дъщерята на Боб и Гуен. Ето какво споделят режисьорът, сценаристът и Лин-Мануел Миранда по повод проекта, който е сбъдната мечта за тях:

Боб Фоси запали истинска революция в американското танцово изкуство, театър и кино. Но противно на легендата за творческа изолация, в която артистът работи на спокойствие, създаденото от Фоси не би било възможно да се реализира без Гуен Върдън – жената, която му помага да оформи стила си и го прави звезда. За нас е чест да работим с целия невероятен екип за FX и Fox 21, както и с тези двама изключителни актьори, за да разкажем историята на уникалния дует и техните сложни, магнетични отношения.

Говори се, че програмацията на FX е изгубила известна инерция, след преместването на Райън Мърфи към Netflix, при все че той си има ангажимента да наглежда неговите поредици, които все още имат епизоди в програмата на FX – „American Horror Story” и „Pose”. Подготвяният неозаглавен сериал за Боб Фоси е сериозна крачка в творческите перспективи на компанията и всички разчитат на него като на сериозен магнит за зрителско внимание. Още повече със Сам Рокуел и Мишел Уилямс в главните роли – сигурни сме, че те ще бъдат неотразими! Дори да не си спомняме да сме виждали Сам някъде да танцува, до такава степен вярваме в неговите хамелеонски способности, че дори за момент не си представяме да се откаже от предизвикателството да влезе в кожата на Боб Фоси. Снимките трябва да започнат през есента, дебютирането на поредицата по FX ще очакваме (някога) през 2019 година.

 

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте