Хората в екипа на FX не си губят времето – в самото начало на месец юли споделихме с вас новината, че Сам Рокуел ще се превърне в легендарния хореограф и режисьор Боб Фоси, а ето, че вече има и още подробности по проекта. Ще бъдат подготвени осем епизода, в основата на които ще е романтичната и творческа връзка между Фоси и Гуен Върдън, а втората главна роля ще бъде поверена на Мишел Уилямс. Сценарият на пилотният епизод ще бъде написан от Стивън Левинсън („Dear Evan Hansen”),  Томас Кейл („Hamilton”) ще бъде негов режисьор, а двамата плюс Лин-Мануел Миранда ще влязат в ролите на изпълнителни продуценти. До този момент всичко изглежда повече от вдъхновяващо, като авторите са си осигурили възможност да направят адаптация на биографията „Fosse”, написана от Сам Уосън, но мини-сериалът все още си няма официално име. Ето какво гласи синопсисът на проекта:

Поредицата от осем епизода, създадена по биографията на Боб Фоси с автор Сам Уосън, ще разкаже историята на единственото по рода си партньорство между Боб Фоси и Гуен Върдън. Той беше режисьор с изключително въображение, както и един от най-влиятелните хореографи, майстор на постановки в театъра; тя беше една от най-великите танцьорки на Бродуей за всички времена. Заедно те успяха да променят представата за забавление в Америка, като цената бе висока. Чрез хореографията на Боб Фоси, поредицата ще надникне в тъмните кътчета на шоу-бизнеса, за да открие цената, заплатена в преследване на величието, както и страданията, понесени в името на изкуството.

Sam-Rockwell-01

Любопитен детайл е също фактът, че като един от изпълнителните продуценти в екипа на поредицата се включва и Никол Фоси, дъщерята на Боб и Гуен. Ето какво споделят режисьорът, сценаристът и Лин-Мануел Миранда по повод проекта, който е сбъдната мечта за тях:

Боб Фоси запали истинска революция в американското танцово изкуство, театър и кино. Но противно на легендата за творческа изолация, в която артистът работи на спокойствие, създаденото от Фоси не би било възможно да се реализира без Гуен Върдън – жената, която му помага да оформи стила си и го прави звезда. За нас е чест да работим с целия невероятен екип за FX и Fox 21, както и с тези двама изключителни актьори, за да разкажем историята на уникалния дует и техните сложни, магнетични отношения.

Говори се, че програмацията на FX е изгубила известна инерция, след преместването на Райън Мърфи към Netflix, при все че той си има ангажимента да наглежда неговите поредици, които все още имат епизоди в програмата на FX – „American Horror Story” и „Pose”. Подготвяният неозаглавен сериал за Боб Фоси е сериозна крачка в творческите перспективи на компанията и всички разчитат на него като на сериозен магнит за зрителско внимание. Още повече със Сам Рокуел и Мишел Уилямс в главните роли – сигурни сме, че те ще бъдат неотразими! Дори да не си спомняме да сме виждали Сам някъде да танцува, до такава степен вярваме в неговите хамелеонски способности, че дори за момент не си представяме да се откаже от предизвикателството да влезе в кожата на Боб Фоси. Снимките трябва да започнат през есента, дебютирането на поредицата по FX ще очакваме (някога) през 2019 година.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *