Мисията невъзможна: Разпад / Mission: Impossible – Fallout

Личният сериал на чичо Том (Круз)
от на 2018-07-28
 

Беше време, някога в края на 80-те и през 90-те години, когато „Топ Гън”, „Рейнман”, „Роден на четвърти юли”, „Доблестни мъже”, „Джери Макгуайър” „Интервю с вампир”, „Широко затворени очи”, „Магнолия”, „Ванила скай” доказваха безусловно, че Том Круз може да бъде определен като един от най-горещите, добри, важни и сериозно платени актьори в Холивуд – при това не без основание! Някъде там започнаха да се промъкват между другите проекти и неговите любими „невъзможни мисии”. И би било тъжно, ако в представите на днешните млади поколения чичо Том остане с образа на безразсъдния майстор на подскоци (във всякакви посоки), който работи като „скалпел” по внимателно измислена следваща задача с цел спасяването на света. Има много други роли, които му пасват толкова по-добре от пристрастения към екшъна Итън Хънт, че даже ми е жал за него самия, а аз по принцип не съм му фен. Понякога използвам твърде емоционалното „не го понасям”, но обикновено в този момент се сещам за Чарли Бабит, Франк Маккей и Лес Гросман и зная, че е важно да му се отдаде дължимото.

том круз

Но ето, че идва премиерата на номер 6, за да продължи посредствената линия, която е поел мистър Круз. И ако първите четири гонки бяха организирани от различни творчески екипи, със сюжетни линии, които нямаха друга връзка, освен екипа-изпълнител на задачите (с леки промени в членския състав, но след присъединяването на Саймън Пег нещата определено се промениха към добро), то от 2015 година насам Кристофър МакКуори действа по различен начин. Освен, че продължава и развива заложеното от „Престъпна нация”, той е първият режисьор, който работи по два филма от поредицата и сякаш с „Разпад” успява да навлезе още по-дълбоко в недрата на филмовата шпионска мрежа и да измъкне от там няколко любопитни нишки. Далеч съм от мисълта, че „Мисията невъзможна: Разпад” е добър филм – нека не раздаваме безразсъдно високи оценки!

ребека фъргюсан

Почти от самото начало ме преследваше усещането, че МакКуори и Круз са седнали с няколко макета – на моторче, на вертолетче, на няколко колички/камиончета, пред едно игрално поле 5 на 5 метра, начертали са си периметрите на Париж, Лондон и Кашмир и са започнали да пресмятат кое къде е най-подходящо да се случи: гонитбата с моторите – в интензивния трафик на Париж, предвижда се бясна скорост обратно на движението около Триумфалната арка; голямото тичане с насоки от Бенджи – по покривите на Лондон, трябва да се покаже в каква добра форма е Том + да се вкарат малко хумор и нестандартни локации (впоследствие – и счупен глезен от гевезлъка на главното действащо лице); най-напрегнатите моменти са оставени за хеликоптерите, в природна среда – смели ракурси, вятър в косите, абсолютно подходящ увод към финалната битка. И така, след като са избистрени най-важните моменти около „играта” на голямото Его (което все пак носи приходите, нека не забравяме това!), може да се потърси някакъв сюжетен пълнеж, който да уплътни историята и да й придаде някакъв търговски вид. Добавени са детайли около терористичната организация „Синдикатът”, притежание на три ядра на (евентуални) бъдещи атомни бомби, към конструирането на които се стремят анархисти, начело с тайнствени посредници и познатия вече (и опандизен в предишната „серия”) Соломон Лейн, който е измъкнат от килиите и развеждан като парцалена кукла най-вече от екипчето на Хънт с цел да пипнат вечно изплъзващите им се терористи.

анджела басет и хенри кавил

И тук е нужно да обърнем по-сериозно внимание на допълнителния акцент, който гарантира сериозна добавена стойност на този епизод от франчайза – още от самото начало във врата на Итън диша по-височкият, по-добре сложен и (нека признаем истината) по-красив агент, пласиран в секретната операция директно от една супер-шефка от ЦРУ. Дори с нелепите мустаки на Огъст Уокър, Хенри Кавил се справя доста прилично със задачата да се прави на „подгласник” на мистър Круз. Ако не броим една-две ситуации и сериозни обрати, които бяха толкова очевидни, очаквани и нелепо-измислени, че предизвикват сериозен „face-palm”, като цяло представянето на предпочитания от ЦРУ „чук” се оказа свежо включване и приятно разнообразие в поредната „MI”-авантюра. Очевидно и продуцентите са преценили така, и вероятно затова именно Кавил в момента изнася (почти) цялата рекламна кампания на филма (ако си спомняте, подобен трик направиха и Marvel с втория филм, посветен на Тор – като видяха как зрителите бързо издигнаха в култ Локи, те решиха да заложат на сериозна премиерна „разходка” по света на Том Хидълстън) – по-лесно е да продадеш нещо с красива усмивка и британско очарование, отколкото да разчиташ на сприхава звезда, достигнала определена възраст и тежест. Макар че по отношение на възрастта сигурно може да се поспори – както и друг път са споделяли колегите от „операционния” екип, ние имаме сериозни подозрения, че Том Круз обитава друг времеви поток. Колкото повече минават годините, толкова по-малко са (видими) следите по неговия външен вид и толкова по-сериозни стават пристрастията му към адреналина. Ясно е, че превърналата се в легенда негова упоритост да си изпълнява сам каскадьорските номера, предизвиква поне по няколко микроинсулта у застрахователните му агенти всеки път, когато започнат снимки на нова „Мисия”, но в случая е важно да обърнем отново внимание и на факта, че екшън-сегментите се снимат в реална среда, не на някакви-ми-ти-там-зелени-екрани, които са способни да ликвидират всякаква реалистичност! Така поне ще е ясно, че ако някой ден Том Круз си счупи врата (ама наистина!), то ще да е било в името на киноизкуството, живия екшън и … неговото голямо Его.

mission-impossible-6-review-img04

Би било изключително нечестно да не споменем приятното дамско присъствие в тази „Мисия” – един брой Бяла вдовица, която си върти свои игрички в опит да изтъргува най-добре информация и притежание на плутониеви ядра, и един брой Илса Фауст, позната на публиката от „Престъпна нация”, която се включва активно в престрелките не само, но и от страната на „добрите”, за да се стигне до едно прочувствено слово от страна на Лутър за големия брой грижи, струпали се върху главата (и съвестта) на Итън Хънт. И Ребека Фъргюсън, която отново влиза в ролята на Илса, и Ванеса Кърби като Бялата вдовица изпълняват изключително професионално и прецизно задачите си във филма, което може да се каже за целия екип във второстепенните роли – Лутър на Винг Реймс е очаквано спокоен и уравновесен, солидната опора, на която разчита екипа; Бенджи на Саймън Пег е все така изпълнен с тревожни мисли, безгранично неспокойство, но и шантави идеи за обезвреждане на вече задействани бомби (!); Алек Болдуин и Анджела Басет скицират донякъде карикатурни и леко нелепи образи на големите началници с важните заповеди, но подозираме, че това е търсен (д)ефект.

mission-impossible-6-review-img05

Всъщност нито те, нито основният шпионски дует, който „изнася” филма на мускулестите си рамене, имат кой знае какво да „играят” – те просто прескачат от гонитба в кютек и обратното, като екшън епизодите са „съшити” с по няколко реплики и един-два twist-а. Не че някога „Мисията невъзможна” е претендирала за нещо по-сериозно, но може би така (наивно) ни се е струвало, в едни по-добри времена, когато режисьорски отговорности носеха примерно Брайън де Палма, или Дж. Дж. Ейбрамс. В шестата част Круз си е намерил „майстора” и този майстор си е намерил подходящо луда звезда, за да си се връзват взаимно на акъла… и да си играят успешно на кино. Но кой би им придирял, ако и „Мисията невъзможна: Разпад” последва традициите на своите предшественички и се нареди сред най-доходоносните филми на годината за Paramount Pictures? Това няма да е трудно, особено ако не сме забравили, че редом до Bad Robot Productions иSkydance Media в продуцентските кредити е и китайската филмова компания Alibaba Pictures, а Том Круз (традиционно и все още) се продава добре на Изток… Сигурно като го видят как героично покорява критичните няколко сантиметъра скала над ръба на гигантската пропаст – и се отпуска да си почине буквално на границата с „небитието”, ентусиазираните му фенове са готови да му се кланят доземи и да го носят на ръце, а на мен ми се иска да се смея с глас, защото за пореден път Голямото Клише оставя свой отпечатък върху тъкънта на вселената Кино. В такива моменти се утешавам с мисълта, че през 2018 година Кан беше закрит с филм на Тери Гилиъм, а във Венеция ще открият с филм на Деймиън Шазел, което означава, че все пак има (някаква) справедливост…

Приятно гледане на екшън маниаците – и на почитателите на Хенри Кавил. Останалото е (скучен) пълнеж + ентусиазиран и свръх-енергичен Том Круз – за всички, които го пожелаха!

коментари
 
Отговорете »

 
 • Кирил
  2018-07-28 at 14:56

  Ами те китайците добре са се ориентирали след като дядо Джеки Чан вече не прави опасни каскади в своите филми и трябва да си намерят заместител :) Сциентологът знае как да прави мащабен екшън и това няма как да убегне на зрителя, ще видим какво е надробил този път и дали попарата става за ядене, но лично на мен Хенри Кавил ми е адски симпатичен и ме е яд, че няма да видим скоро продължение на чудесния за мен The man from U.N.C.L.E….

  Отговор

  • 2018-07-28 at 15:38

   Абсолютно съгласна – и аз харесвам Много The man from U.N.C.L.E.! (не само заради Кавил) 😀


 • UZUMAKI
  2018-07-28 at 16:52

  Кавил е болезнено бездарен и в тоя филм тотално му лъсна аматьорския задник, но иначе филмът е още от същото и в контекста си е съвсем приличен… като за 7/10. Много исках да е wow, ама нъцки. Западните медии тотално се оляха с хвалбите.

  Отговор

  • 2018-08-03 at 17:57

   Съгласен ! Филмът е ок най-вече заради безупречно реалистичните каскадни сцени !


 • Tom
  2018-07-28 at 17:21

  Филмът е супер адреналин… а аз не понасям хейтъри като теб… абе колко време ти отне да напишеш тоя роман от помия?! Ама винаги ще ви има вас за съжаление

  Отговор

  • Кирил
   2018-07-28 at 17:58

   @Tom: Младежо, изглежда не сте си пили предписаните медикаменти днес и това ви се отразява на публичните изяви. Всеки има право на мнение за всяка артистична творба и като гледам 7/10 е добра оценка за филма, къде видяхте злобно изказване не знам… Човекът написал романа (който се съмнявам, че си чел) според мен заслужава уважение, че е обогатил българското книжно наследство, не бъдете плиткоумен потребител в днешния забързан век, а отдайте необходимото на онези, които създават, а не разрушават.

   Поздрави


 • jo
  2018-07-28 at 18:24

  Едно и също всеки път. Скука. Предвидима.

  Отговор

 • Tom
  2018-07-28 at 19:08

  Кирчо, написаното не прави впечатление на мнение, по – скоро авторът емоционално храни негативното си съзнание. Също така стимул и мотивация са му разговорите с други подобни на него. Неприятно е, че това е достъпно до всеки и аз като теб споделям какво мисля. Относно медикаментите, единственото от което се нуждая е ваксина срещу хейтъри, които се опитват да заразят обществото с изказванията си. Случайно попаднах тук и напускам този безмислен чат. Поздрави и целувки!

  Отговор

 • Fallout
  2018-07-28 at 20:27

  До Операционната – вземете се стегнете вече и спрете да давате на Светли да пише ревюта за екшъни. На нея й дайте драми, сълзи, нискобюджетни европейски филми за снобове и тогава и само тогава ще прочетем от нея хвалби. (Даже и тук не пропусна да спомене фестивала в Кан, божкеле). Всичко останало за нея е комерс, оперирана е от чувството да се наслаждава на екшъни и очеизвадно не знае как да пише за такива филми. Том Круз си чешел егото и затова правил такива каскади… ОМГ – Том Круз е Том Круз защото няма кой друг да ги прави тия неща. Кой друг актьор в днешно време прави такива каскади в реална среда? Но не – вместо да има похвали, че човека е един от малкото, който поддържа жанра жив ти като типична българка ще мрънкаш, че персонажите било плитки и непълни. Режисьора и Круз си играли с макети… Жалка си просто… наистина си жалка! Жал ми е, че отиваш да гледаш такъв филм, знаеш какво ще гледаш и знаеш за каква аудитория е направен и въпреки това сипеш глупости, с надеждата да се изкараш много интелигентна. Мисля, че не Том Круз, а ти имаш проблем с егото и е време да спреш да пишеш за такъв тип филми! Очевидно не ти се отдава!

  Отговор

  • Dredd
   2018-07-29 at 01:04

   Няма какво да добавя. ?


  • Гошо
   2018-07-29 at 19:44

   Евала мой!!!Аз пък знаеш ли какво предлагам.Щом не и харесва филмовата поредица да вземе тя да режисира седмата част.Може пък и „Оскар“ да спечели филмът.????


  • Ivan Tcholakov
   2018-08-12 at 21:26

   Напротив, правилно решение, ревюто даже дава плюс. Този е най-слабият филм от поредицата, особено като история. И тези банални авто-гонки… Някой по-надъхан фен щеше да го оплюе здраво и напълно заслужено.


 • Начев
  2018-07-28 at 20:54

  „Чичо Том“ и още плитка лигня на всеки ред.

  „Лельо“ Светли, ревюто ти е отвратително :)

  P.S. И къде си намесила фестивалното кино 😀 Оби на!

  Отговор

 • 2018-07-28 at 22:30

  Wowow, какви прекрасни коментари!
  Много се радвам, че сте се отбили, момчета, но – колкото и да не ви се иска да си го признаете, този филм на чичо Том си е чист show-off >>> каскадьорско, не актьорско постижение.
  И може да се откажете от мисълта, че някой „дава“ на друг да пише в този сайт – малката ни общност е демократична и се радва на трафика, който генерирате дори и с езика на омразата – музика за душата ми!
  Keep calm and be careful with your toys!
  You gonna need (some of) them 😀

  Отговор

  • Doc Braun
   2018-07-29 at 00:04

   С една дума колко съм велика и комплексирана.Запомни ти si просто една кифла без значение. Отивай гледай българските шитни и никога не се опитвай да даваш акъл на хора изгледали километри филмова лента. А „Мисията.. е изключително добре направен филм и за да се пукне от завист жалката ти хейтърска същност на либерлна феминистична пача – вече е потвърдено, че ще има седма част. Да живее Том Круз и истинските кинаджии, които пет пари не дават за жалките български комплексарки. :)


  • Milbo
   2018-07-29 at 02:45

   Brown Turd, познавам тази с която спиш, а също и майка ти – и двете не са просто тъпи кифли, а рЕдко ограничени бугаристански пачи. Особено майка ти – ‘баси тъпата селянка., която няма никакво значение за нищо освен да тъпее в нищото…не знам да се смея ли – да плача ли ….

   Пиша горното, защото е истина.

   И после, за да ти илюстрирам защо не можеш да пишеш (и мислиш) по този начин. Не е ок да го правиш точно в този случай, а и по принцип пак не е ок. Защо просто не кажеш какво ти е харесало и защо ? Би било напълно достатъчно….

   Аз също съм фен на Том Круз и тази негова поредицата. Том Круз разбира от кино. Ок – значи имаме консенсус по темата. Защо, обаче. трябва да пишеш тези думи ? Аргументите ти не стават по убедителни – когато наричаш някой така или иначе…особено като знаеем как смърди на приятелката ти рунтавата шунда …от къде я намери тая уруспия, бе човек ?

   Мисля, като се замислиш малко – ама наистина ако се замислиш (защото има разлика между истинско замисляне и не-замисляне), ще видиш, че не е нужно да се правиш зорлем на простак. Би могъл да се извиниш дори – с едно изречение, и после да кажеш харесва ми защото еди какво си…Така ще покажеш, че не си простак и ние даже можем да научим нещо. . Иначе е ясно, че за тази с която спиш и за майка ти не може направиш нищо – те са просто адски неважни пачи и това е…


  • Гошо
   2018-07-29 at 19:53

   Какво да се прави Doc Braun и такива като нея трябва да ги има на тоя свят….Жалко е,че така се „изявява“ като пише такива простотии в интернет и още по-жалкото е ,че и плащат?….Аз съм на 100% сигурен,че има много по-добри хора в тая свера от нея.Може пък тоя хейт да е заради това,че не е задоволена?(но тук вече навлизам много навътре и само предполагам).


 • Криси
  2018-07-29 at 03:17

  Не,че нещо но това ревю със сигурност по-скучно от който да е филм

  Отговор

 • ИсиАйс
  2018-07-29 at 04:11

  Оуоуоу, този топик минава всякакви граници, но съм донякъде съгласен, че всичко това е провокирано от въпросното ревю… Така де, на кого е нужно то да е пълно с хейт? Еми не знам за Вас, но със сигурност не и на мен. Вече си имаме един „скротум“, тъй че сме „преяли“ с „hateshits“. Аз лично съм суууперголям фен на седмото изкуство и никога не съм го криел. Както обаче никога не съм криел и това, че обичам всички жанрове без комедиите и екшъните. И въпреки (на моменти и чисти омраза, ненавист, примесени с – подобно на авторката – хиперболизиран укор и присмиване) тези си мои пристрастия, трябва да отдам заслуженото на Том Круз. Това трябва да направи и всеки един фен на киното. Това трябва да направи и авторката. Извинявам се много, но каскадите също са малко или много част от играта на даден актьор и СИ Е актьорско постижение. Именно заради станалия от маркетингова гледна точка вече пословичен отказ от страна на актьора да снима с дубльор, аз с всеки изминал ден се навивам все повече и повече някой уикенд да изгледам цялата поредица. И добре че след прочетения текст аз си оставам какъвто винаги съм си бил, а именно един ненаивен и не конформистки настроен човек, не даващ лесно път на чужди влияния. Ами за тези читатели, които не са като мен??? :/

  Отговор

  • Жун Жан
   2018-08-03 at 00:03

   Забавното е, че скротума, като никога, е похвалил филма (7.5/10) и, примерно, е нарекъл операторската работа възхитителна, което си е факт (имаше кадри шедьоври) и което лелчето Светли явно не може да види. Или пък може, но нали не понася Том Круз, що да споменава такива неща в ревю на негов филм, който е гледала насила и с отвращение…


 • Doc Braun
  2018-07-29 at 08:39

  Явно гаджето на кифлата се засегнал доста.Ами пич, това е положението-жена ти не разбира от кино ,че даже и се обижда от това. Вероятно си на нейното умствено ниво – тъп и комплексиран.Споко няма да се излекуваш :)
  Дринов, айде да не я пускате тая Светли да пише за фантастика и екшъни,помня че и Стар Трек беше осрала. Сайта иначе е много добре поддържан .

  Отговор

 • classic
  2018-07-29 at 10:13

  „Личният сериал на Чичо Том Круз“
  Предполагам,че ако във филма има дълбоки драматизации,по възможност разстройство на личността,която е засегнала персонажа на „Чичо Том,,който се лекува във швейцария от лекарка която също има своите проблеми-да спаси сестра си от от опасна“ секта“ която застрашава света,и разбира се по възможност ролята да се играе от“Шарлот Генсбур“тогава псевдо интелектуалната мастурбация сигурно щеше да е задоволена..Не се заяждам,но това е все едно да кажеш че героят на Брус Уилис от „Die Hard,се щура в един небостъргач“бос,сред натрошени стъкла и трепе лошите,колко елементарно,нали? Чичо Том си играе с макети и скача с парашут,какво толкова..Така погледнато звучи несериозно,личи че авторката е търсила „философския камък в Mission Impossible-Fallout. Сигурно Джон Ву и Браян Де Палма,са объркани хора,след като са били част от“ сериала на Чичо Том“

  Отговор

 • NoNonsenseJoe
  2018-07-29 at 13:02

  Шазел и Ейбрамс са слаби режисьори и присъствието им като опорна референция не работи. Ейбрамс не издържа теста на времето. На Шазел сега му е последен шанс.

  Отговор

 • Марина
  2018-07-29 at 16:21

  Явно у нас още е модерно да се хвалиш, че не харесваш Том Круз. ?
  Ревюто ме провокира към коментар, защото е твърде просто. Няма никакъв стил. Само гола претенция.
  Егото на Том Круз е голямо, но той поне има харизма. ? Надявам се скоро да го видя в друг жанр филм.
  А Кавил е посредствен, както винаги.

  Отговор

  • Гошо
   2018-07-29 at 19:59

   Да,ама не прочете ли .Кавил е по-красивия.??????????По-добре тая да продава картофи на пазара отколкото да пише ревюта.


 • Иван
  2018-07-29 at 19:35

  Без да броя извращението – сциентология, Круз е номер едно сред най-добрите комерс актьори, от старата генерация само той продължава да прави гледаеми хитове. След Джекито, няма по-отдаден актьор в по-леките жанрове, а и не само. Яд ме е че няма да снима с шизито Тарантино, мисля че щеше да открадне шоуто.

  Отговор

 • Гошо
  2018-07-29 at 19:36

  Тази рецензия трябва да бъде написана от някой безпристрастен,а не от човек,който не харесва Том Круз,тъй като има и малка доза хейт.

  Отговор

  • Satyr73
   2018-08-09 at 22:58

   Малка..?!?!? Хахахах тази не е гледала нищо друго освен дебелия си гъз…


 • Гошо
  2018-07-29 at 19:40

  Обръщам се към собствениците на този сайт.Ще е много по-добре,ако наемете момчетата от youtube канала „Кино Фен“ да ви пишат рецензията вместо тая „разбирачка“.

  Отговор

  • Riddick
   2018-08-01 at 09:21

   Гошка, R U OK?
   Тия двамата пича…. нищо лошо няма в прованс произхода им, ама всяко едно тяхно ревю, което съм им гледал, от толкова мйекане, и усмивки, и ъ-ъ-ъ-ъ-ъ кане, ми идва да си изхвърля компютъра.


 • Пламен
  2018-07-29 at 20:50

  Ей, Светлето пак се прояви с тъп и хейтърски текст – нищо ново.

  Филмът е адреналинова бомба, заснет е отлично и според мен Круз и МкУори взеха правилното решение да развият и допродължат историята от предходните филми…мммм ( слагам и Гоуст Протокол , но с някои условности), а не всеки следващ филм да е независим. Очаквам и се надявам следващият да е отново пряко продължение …и да е последния филм за Итън Хънт.

  Колкото и да ми симпатичен и да е пичага, Хенрито е тоооолкова слаб актьор. Всичко други бяха на обичайното високо ниво!

  Да се върна на текста на Светлито – този бълвоч спрях да го чета след първия абзац и изречението с макетчетата.
  Като екшън изпълнения и цялостно удоволствие като зрител и любител на качествения екшън, Rogue Nation остава с една-две „десети“ пред този.
  Иначе цялата тема за плоските образи, липса на сюжет и други смехотворни хранилки по екшъните ме подсещат за …… Fury Road- най-добрият екшън филм в последните незнам и аз колко години – който е с колко точно сюжет и колко точно развити герои…..

  Но пък хей, вече има 30 коментара под „ревюто“ – да пишеш глупости в винаги успешно.

  Отговор

 • Wizard
  2018-07-30 at 01:18

  Мисията невъзможна винаги е бил еманацията на popcorn movie за мен. Купуваш билет за кино, за да се забавляваш на кино. Предвидим сюжет, прескачащи тук-таме ясно различими клишета, качествени каскади, реални снимачни локации, красиви жени (предполагам и мъже, но Хенри Кавил наистина е потресаващо стандартен и нехаризматичен във всяка една роля, високопланинските кози имат по-задълбочен поглед) и солиден екшън. Всичко това са чудесни предпоставки за 2 добре прекарани часа.
  Ревюто е стерилно, но магистралата от полови феромони в посока Супермен ме забавляваше през цялото време 😀

  Отговор

 • Salvador DiCaprio
  2018-07-30 at 19:30

  Можете ли да ми обясните каква е логиката, при положение че сте такива големи фенове на поредицата (че даже и видео ревю сте направили за всички филми от „Мисията невъзможна“) да дадете на жената, която въобще не е харесала филма да напише ревю за него (а като чета самото ревю, виждам че и въобще не е фен на самата поредица). Иначе лично за мен тази част беше най-добрата досега.

  Отговор

  • Satyr73
   2018-08-09 at 22:55

   Тия за това и давата да пише- да сере яко…


 • 2018-07-31 at 10:50

  За този филм определено се даде по-голяма заявка, отколкото заслужава, но аз го харесах и си прекарах добре, искрено съм очарован от доста сцени, които наистина бяха изключителни. Физическото взаимодействие с реалната среда продължава да се усеща и да вълнува истински. Преследванията в Париж, свободното падане от самолета, битката в тоалетната на клуба и т.н. – повече от страхотни! Наистина очаквах нещо по-консистентно и качествено в генерален план.
  Краят беше потресаващо елементарен, cliffhanger след cliffhanger, дразнещо на n-та степен, а когато целия филм остане да виси на най-зле изпълнената и нереалистична сцена във филма, малко се скапват нещата. Плоските лафчета не отсъстваха, както и всички безкрайно досадни сюжетни правителствени обяснения и 15-те обрата.. Генерално нямаше никаква заплаха, никакъв „разпад“ от действията на Итън Хънт, а имаше всички предпоставки филмът смело да поеме в тази посока. 3D-то беше малоумно излишно и единственото което прави е да разваля впечатленията от добрата кинематография на Роб Харди („Annihilation“, „Ex Machina“). Не смятам, че по никакъв начин този филм може да се доближи до класата на първия, а емоционалното натрупване в хода на поредицата като за 6-ти филм е нулево.
  Коментарите под ревюто са плачевни… Пичове, осъзнайте се малко.

  Отговор

 • Пениуайз
  2018-07-31 at 14:57

  Значи, тъпанари не хейтвайте кака Светлана, щото ще ядете шамари и то не само виртуални. Къде и как решихме, че вие сте компетентни, или имате такива познания както Светли ? 1000% съм сигурен, че тя има познанията за кино, много по-големи от вашите тънко-навити пишоци. Аргументи и обиди връщам, а най-обичам дребни Круз поклонници. Eh ?

  Отговор

 • Пери Мейсън
  2018-07-31 at 16:20

  Феновете на баба ти светли нещо импотетни го раздават -заплахи алабала. Ами елате бе тънкообидни педерастчета от малоумния сайт плащан от майката на дринов и благой. И да си знаете светлана дебелана (познавам я лично) никога не разбирала от кино. Заради комплексите й и защото никога не признава простите факти и чуждото мнение с основание е известна като тъпата Пача.!

  Отговор

 • Пениуайз
  2018-07-31 at 17:04

  Моля, нека докажа импотентността си върху теб и твоя гъзен мозък, само ми подскажи локацията си, че с основание да ти зашия два (минимум) шамара зад простият ти врат, силно епилиран, о малоумнико прост. И, обещавам, че ще се запознаеш с нелицеприятно запознанство, поръбен гъз такъв.
  Чакам те, поплювко ?
  P.s. жена никога не се обижда по такъв селски начин, извини се !

  Отговор

 • Пери Мейсън
  2018-07-31 at 18:29

  Бре тоз наистина се засегна хохо! Ами ела бе тъпан – кв Младост 1 бл 463 вх 5 , ама само лаеш женчоооооооо И кажи на светлето да спре да нагъва пръжки

  Отговор

  • Пениуайз
   2018-07-31 at 20:56

   Хайде, долу съм, мъжки:) Покажи се тайно през прозореца да ме видиш, точно пред мизерният ти вход ! Имаш време !
   Пак ще минавам, и знам, че ще те разпозная, мишленце :) Да не плачеш, че ти ще хапнеш пръжки, без спомени !


  • Satyr73
   2018-08-09 at 22:53

   Бати кретените!!!


 • Касабов
  2018-07-31 at 20:46

  можеше да е ебати добрият филм, жалко за пропуснатия шанс, не мисля, че пада по-ниско от предишния, но със сигурност не го задминава

  Отговор

 • Ralica
  2018-08-01 at 09:01

  На мен ми хареса филма

  Отговор

 • Кирил
  2018-08-03 at 12:03

  С някои мисли от ревюто на Светли съм съгласен, на мен целия филм като че ли ми дойде една идея по-слаб от предната част, малко като навързани екшън клипове ми се получи по едно време, въпреки старанието на Том Круз да прави каскадите си без дубльори, сюжета този път е ненужно завъртян (преди туиста вече знаех кой е Ларк), само за да наклони везните в обичайната посока на нещата при тези филми. Сцената в тоалетната беше супер реализирана, преследването из Париж ми беше малко плоско, търчането из Лондон не беше лошо, но съм съгласен, че хеликоптерния сегмент можеше да бъде намален малко, да не говоря, че финала беше толкова недодялано направен, че чак се изненадах от творческото безсилие. Според мен можеше по-добре да го направят, а не само да осигуряват мутрата на Том на преден план, пък другото майната му. Ще има и седма част е това няма съмнение, дано не я направят като тази…

  Отговор

  • X-Force
   2018-08-03 at 15:45

   СПОЙЛЕРИ!!!

   Това го пиша към теб и към авторката на ревюто: Относно туист-а с Ларк – Том Круз каза в интервю, че лично той е настоял това да бъде разкрито още в трейлърите и маркетинговата кампания, за да се избегне заблудата, че това ще е buddy cop филм, в който през цялото време Итън и Ларк ще се мъчат да работят заедно и накрая всичко ще свърши добре. По този начин самата развръзка е известна на зрителя още преди да е влязъл в салона и ще се наблегне на борбата/надиграването между двата героя.

   Дали това е било добро решение или не всеки преценя за себе си, но при положение, че всички тук сме гледали трейлърите (многократно) не виждам защо това се разисква толкова много. Голям праз, че Х бил лош, а Y добър. Не е като целия филм да виси на раменете на Ларк. Лично мнение разбира се 😉


 • Milbo
  2018-08-04 at 03:46

  Филмът е чудесен, който не го е гледал – да върви…

  Има актьори, които все нещо се опитват да докажат – други, които дават. Том Круз отдавна е от тези, които дават. Той иска да ни покаже как можем да се чувстваме когато сме на кино. Това негово желание не е всързано с него, а с нас. Убеден съм, че е най-щастлив когато ни види зарадвани. Има сякаш някакъв неписан договор с публиката, която всеки път отива с най-високи очаквания, и той всеки път се опитва да ги надскочи.

  Днес в един голям киносалон видях много хора, които бяха зарадвани…На практика не от Итън Хънт, а от Том Круз. Когато кара мотор като луд без каска – ние стискаме палци не на Хънт, а баш точно на Том Круз.. Уж това е само филм, но ето излиза, че е и истина – за Том Круз, който пак е успял да ни ангажира с играта си на кино. Последното нещо, което искаме е да се пребие – и ние от зрители ставаме негови съмишленици.

  Старите Мисии могат да изглеждат чаровно остарели, някои успяват повече от други – и к’во от това ? Нали пак сме стискали палци – и пак сме изпитали тези специални моменти в които очакванията ни са били надминати.

  Тук му е мястото за малко древногръцка философия. Платон казва, че зад всяко нещо, което виждаме в реалния свят се крие идеята за него. Този друг свят на ‘идеите’ е красив и независим от опита, ккойто ние имаме тук, в ‘реалния’ свят. Ако утре умра, идеята за това какво е хубав филм ще продължи да съществува независимо от многото случаи в които аз самия съм изживял хубави филми. защото ‘идеята’ за идеалния филм не зависи дори и от такъв неподправен разбирач като мен.

  Том Круз не губи връзката си с неговата (абстрактна) идея за това какво прави един филм хубав, и какво може да стане с публиката когато гледа такъв филм. Съответно, в ‘реалните’ си филми той се старае просто да не прави компромиси с тази своя идея за идеалния филм.

  Отговор

  • jo
   2018-08-13 at 14:08

   Така е копеле, актьор изпълнява сам каскадите си е нещо тотално ново за Холивуд. И го прави единствено Том Круз.
   Чакаме сега да си изпили зъбите, да се татуира целия или да си отреже шибаното ухо подгатвяйки се за следваща си роля, за да може тълпата му фенове, да каже, че той е Оригиналът.

   Дееба фен бойчетата ви недоклатени…


  • kris pana
   2018-10-19 at 18:29

   По отношение на франчайза бих казал, че 2 епизод е най-добър. все пак краля на екшъна го е правил. 3-ти е много як , но до половината. Това не трябва да ни учудва, защото да осират качествени неща от средата към края на една кино творба си е запазен патент на холивуд. Оттам насетне нещо не се получават нещата. В смисъл не и 5/5. Всичко освен епизод 2 ще си остане 4/5 . Но това е рецептурата.
   За Том Круз ролята му в Магнолия беше /според мен/ най-добрата в кариерата му, а и да не забравяме „широко затворени очи“. Когато един актьор държи сам да си изпълнява каскадите буди у мен уважение. Да се подиграваш с това е тъпо. Ако трябва да се критикува нещо то е може би на моменти еднообразие. А за хумора не го харесвам в подобен тип филми, но такава е рецептурата.


 • Satyr73
  2018-08-09 at 23:14

  Дринов, осраха ти Голямата ревюистка, като долна пачавра и ако тази я покажеш на живо губиш 50% от аудиторията си на живо. Тази грозна дебелана неразбираща от кино/ сигурно и палачинки не може/не я показвай да ти разваля добрия сайт.
  П.п. Както и косматото всеразбиращо плазмодийно същество Uzumaki. Тези двамата са всеобщ културен бич за окото и зрителните ни и интелектуални възприятия като цяло…

  Отговор

  • Milbo
   2018-08-10 at 00:43

   Satyr73, Александър Фол навремето имал един лаф ‘Земята стене от простаци’….Ти сигурно не чуваш как при всяка твоя стъпка земята простенва горката ….от болка.

   Това, обаче, е нормално….Защото, ако знаеше това, което не знаеш никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога нямаше да бъдеш това, което си.


  • Satyr73
   2018-08-11 at 23:39

   @Milbo, явно ми се правиш на колега-философ, но я да те питам нещо тогава: Кое е отражение и характаризира глупостта в обективната реалност? И като гледаш кино / понеже но е Най-Голямато изкуство съчетаващо другите 7 в себе си/ кои са ти отправните оценъчни инструментариуми в процеса на анализ на една кино- творба? Субективно ли гледаш и анализираш или обективно, което предполага огромно кино-знание, на реално се съмнявам, че притежаваш…? Последния подход е присъщ единствено на оня кретен Узумаки, който си измисля термини и живее в своя нарцистичен тесен идейно свят… Наслаждаваш ли се на света /киното/ или само го наблюдаваш, пич?!
   Реалността е една, идеите са друго… киното е субективно отражение на реалността, по начин, който само съзнанието на създатели му може да отрази. И всичко зависи от качеството на създателя, способността му да изрази идеите си. Киното е уникален и по своему сложен интелектуален процес на творене зависещ от безброй невидими обективни фактори, които могат да опосредстват реализирането му. Във всеки творчески процес е така, музиката също- уникално субективно изживяване, еманация на духа в реалността посредством звук, но тайната е в безбройните всевъзможни комбинации на този звук. Киното е и звук/ музиката/ и отражение на реалността / или фантазни образи/ в перфектна синхронизираща подредва, въздействащи на сетивата по уникален начин. Това аз приемам киното и много още от това :)


  • Satyr73
   2018-08-11 at 23:54

   @Milbo, миличък, радвам се да намеря сродна душица тук… искренно…, но за кино /както и интелект/ никой тук неможе да ме “барне” накъсо, пич… и пички сладки…?


  • Satyr73
   2018-08-11 at 23:59

   И миличък, ако наистина “ знаех това, което не знам”, просто щях да съм бог…Стига ми и това, което знам, но е в пъти повече от твоето “знам”… Моето “не знам” е твоето знам… хахахах


  • alejuve
   2018-08-12 at 20:12

   Абсолютно съм съгласен – Тумора UZUKAKI трябва да бъде изразян час по-скоро от тук.


  • UZUMAKI
   2018-08-12 at 21:35

   Ебете се, педали ❤


  • 2018-08-13 at 20:43

   @UZUMAKI, кретенче грозно, с тия ти прости и посредствени коментарчета, като това твое изделие „Ебете се, педали ❤“ показваш изпускане на тънките ти и лабилни нервички на абсолютен дебил, като личност изобщо и това да ни се правиш на културна аташе за киното пред камерите е пълен и отявлен срам за сайта и човечеството. И едно ми е чудно – как изобщо човек като Дринов изобщо те допуска до себе си като приятел, член и автор на този сайт, при положение, че си отявлен кретен като човек? Но явно и него си заблудил с лицемерни блясъци на интелект и ти е позволил и приел, че имаш изобщо нещо ценно като личност.
   @Дринов – Не си наясно каква долна и отвратителна мъжка кифла си приел в лоното си за съпричастник в този проект. Този кретен не е това, за което се представя.Този кретен е низш плазмодии преструващ се на нещо, което не е!!!
   @uzumaki, много хора явно те мразят, но малко ти го казват в грозните очички…публиката е отвратена!


  • UZUMAKI
   2018-08-13 at 21:34

   Всъщност отдавна не съм бил толкова щастлив и спокоен, о, селски подпухнал имбециле. ? Ама ти май пак си се напрегнал, виж колко дисфункционална коментарна енергия си изразходил. Пийни едно. Изсери се. Удари една на жена си и лягай да спиш, че си ебати кашмера. :)


 • Yes_Im_Taco
  2018-09-07 at 21:42

  Ебати тъпото ревю първо да кажа! Ти кво очакваш от екшън филм Светле? Да си разменят и-мейлите и да си лафят по skype за екзистенциалната криза на Чубака ли? „Приятно гледане на екшън маниаците“ що па само за тях, колко много хора има дето не са екшън маниаци и пак им е приятно… как и да е ти ще хеитиш всеки един такъв филм от жанра явно… Представям си даже ако ти беше правила ревюто на Mad Max: Fury Road 😀
  Филма е шибан „еntertainment“ бях в киното с приятели които никога не бяха гледа ли нито един филм от франчайза и с такива дето знаеха за кво иде реч и на всички ни хареса. Филма ни разходи както всеки един от поредицата из света, предложи ни повече от задоволяващи сблъсъци и обрати, всеки един от каста си изпълни ролята много добре освен „Суперменката“ малко е бездарен човека. За картината и музиката мога само да кажа че, бяха грандиозни и изпипани до край.
  Мисията невъзможна: Разпад е толкова невъзможна колкото и останалите части на поредицата но си личи че, тази мисия е направена със голям замах и много пари!

  Отговор

 • фефе
  2018-10-19 at 03:06

  Този филм слага в малкия си джоб поредици като Хари Потър, Властелинът на пръстените, Карибски пирати и т.н.

  Отговор

  • X-Force
   2018-10-19 at 15:54

   Сравняваш портокали с дини 😀 По-скоро слага в малкия си джоб поредици като „Борн“ и най-вече „Бонд“.


  • фефе
   2018-10-19 at 16:14

   Не съм съгласен! Този филм е портокал, който са опитали да направят диня… и кръстоската е уникална. Краят на филма е покъртителен. Филмите с които съм го сравнил са от Fantasy жанра, в които има митове и легенди, чудовища, магьосници, елфи ,и т.н. А според този филм… един таен агент е по-трудно да бъде убит от всички по-горе изброени чудати герои!
   П.П. Всъщност колкото и да го плюят Джони Инглиш, доста умело иронизира и дори пародизира филмите посветени на тайни агенти и шпиони.


 • Albert Pike
  2019-02-03 at 13:50

  Филмъ е най-амбициозният екшън на 21-ви век. Проблемът е, че на повечето от вас все нещо не им достига. На днешно време се е навъдило със критици, но не и с ценители. Важно е във всяко нещо да виждаме първо добрите качества, пък после недостатъците, а при този филм повярвайте ми изпъкват добрите ! Колко по хубаво е да оцениш даден продукт вместо да го критикуваш безпочвено. Хубаво, разбирам не ви е харесал филма, но не убивайте желанието на останалата част от аудиторрията да го гледа и да му се наслади. Всеки от нас има различен вкус и различни предпочитания, както и различна представа кое е добро и кое не е. Всеки има право на собствено мнение. Не ми е ясно как така авторката на ревюто с едно изречение заключи, че филмът не е хубав. Това е нейната представа. Не съм чел всички коментари но все пак ми се ще да чуя мнението на Дринов и Sir Stevancho. Според мен те са едни от малкото хора в този сайт, които наистина разбрат от кино и критикуват правилно, а не безпочвено и на посоки.

  Отговор

 • Legion
  2019-03-26 at 15:08

  Ха-ха-ха… Хубаво, че има конкуренция в онлайн-стрийминга, та съм си спестил пари да ходя да гледам тая боза на кино. И винаги се кефя да чета коментари по ревю, с доводи от сорта: тя тая баба-дядо-дето-е-писал-ревюто не ми пусна предния път и сега ще го-я оплюя, че не ми стиска да й го заявя в лицето лично, съответно има защита от тоя-тая дето са били ощастливени от бабата-дядото ама на нивото на оплюващия.
  А иначе филма си е високбюджетна боза, която забравяш за 30 минути, е някой скеч или нереална каскада може да я запомниш за по дълго време и това е. Хубаво че е китайския пазар, та да си връщат инвестицията иначе повече Мисии няма да има. Те китайците последните години са като нас след като Корекома стана достъпен за всеки: купуват и тачат всичко що не е произведено в Китай. Заместили Джеки Чан с чичо Том, та пича вече лансира сина да играе неговите си роли, стига сте писали глупости. От цялата поредица първия бе добър, втория бе красив и толкова. От там нататък дай екшън каскади на килограм с тъп сценарий: пуцай куме, направи яки гонки с каруци и ролери из топ 5 световни столици, някой обрат в стил лошия става добър и обратното и накрая нашите спасяват света, в последния филм по телепатичен път: тая бомба няма обезвреждане, ама ние ще я обезвредим като извадим копчето на дистанционното от другия край на света. Кавил си е дърво, но в случая пасва страхотно като селския бек, с гръм и трясък по нашенски, как да не ти е драго да го гледаш, и сори пич, ама да кажеш че избираш 60 годишна мадама пред 30 годишна, явно фетиша здраво те е тресе. Чичо Том си бе секси преди 30 години. Сценария е зле: на 20-тата минута направо ти казват, че добрия всъщност ще е лошия и ти подчертават кой е. Лошият пък, също като в предната серия е с 3 хода напред, ама в средата на филма започва да действа по малоумно и от кварталната батка, щото сценаристите толкова могат. Винг си е култов персонаж, но годинките и килограмите си казват думата, Пег е свежото в цялата поредица, предполагам че скечовете са негово дело, мацката е погрозняла от предната серия, бялата вдовица бе готина, но много малко време. И чичо Том трябва да спре да тича вече, прави го от Фирмата насам, не се ли натича тоя чичка.

  Отговор

Коментирайте