В „Skate Kitchen“ Magnolia Pictures си сътрудничат отново с режисьора Кристал Мозел след наградения през 2015-та на фестивала Сънданс документален филм „The Wolfpack“, който разказа историята на братя Англу – затворени и отгледани в нюйоркски апартамент почти без да излизат и лишени от всякакви контакти с външния свят. Шестимата братя научават всичко за света, гледайки филми, и прекарват времето си възстановявайки любимите си сцени със собственоръчно направени костюми. Младата Мозел получава 6 награди за работата си по филма, което засилва очакванията за новия ѝ проект – лятната драма „Skate Kitchen“.

Историята е вдъхновена от снимка на истинска група скейтбордистки от Ню Йорк и вече можем да видим първия официален трейлър на филма:

За максимална достоверност главната роля е поверена на скейтбордистката Рейчъл Винберг, която влиза в образа на 18-годишната Камил. Тя се премества от Лонг Айлънд в Манхатън и се сприятелява с момичешката група „Skate Kitchen“, чийто живот се върти главно около карането на скейтборд. Те бързо приобщават Камил като част от бандата и я повличат в начин на живот, който тя не е познавала до момента. Тя бързо научава сложността на приятелството, след като се сближава с момче от съперничеща група скейтъри.

Филмите за тийнейджъри се получават най-добре, когато се набляга на своеобразната им уязвимост, на необходимостта да бъдат част от група и да преживяват живота в тези си години в общност. Спрямо изброените критерии, стремежа към автентичност на продукцията, хипнотизиращите скейт трикове и цялостната поетичност на трейлъра, „Skate Kitchen“ се очертава като един доста добър филм, особено като добавим проблемите в семейството, сексуалното осъзнаване и един симпатяга с фотоапарат.

В „Skate Kitchen“ ще видим още Джейдън Смит, Нина Моран, Ташиана Уошингтън и Елизабет Родригес, която последно гледахме в „Логан: Върколакът“ и е позната на българската публика с ролите си в телевизионните поредици „Подли камериерки“ и „Orange is the New Black“. Сценарият е дело на Мозел в колаборация с Джен Силвърман и Аслихан Уналди, които все още не могат да се похвалят с обширен натрупан опит като Мозел, но работата им по проекти с младежка насоченост би помогнала за един неподправен краен резултат, на който бихме могли да дадем час и половина време в някой климатизиран киносалон в компанията на добре изстудена голяма бутилка вода през августовските жеги.

Skate Kitchen“ е обозначен с категория R, което подсказва за употреба на груб език и сцени с голота и силно сексуално съдържание, така че може би е добра идея да питате децата си с каква точно прожекция са тръгнали да запълват лятната си ваканция и ако споменат каране на скейтборд, не откачайте. Все пак всички сме гледали „Kids“ като млади и стига да няма герой на име Каспър, всичко ще е точно.

Официалната премиера на „Skate Kitchen“ в САЩ е обявена за 10 август.

Screen-Shot-2018-06-21-at-1.06.16-PM skate-kitchen-movie-crystal-moselle-rachelle-vinberg-jaden-smith-volcom-garden_image-skate-kitchen-crew_1620x912 jaden-smith-shows-off-red-hair-nyc-social 13NmEEvGGONhsgCDzCXhbxg-1024x550 MV5BMTgwMTQ1ODY1N15BMl5BanBnXkFtZTgwMjM4NjQ3NTM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_ skate-kitchen-film-neighbourhoo-tv-sundance-festival

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *